Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

EPS-u duguju 700 miliona evra

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomir Marković izjavio je juče da privreda i građani duguju oko 700 miliona evro tom javnom preduzeću.

“Dug se ne smanjuje. Trenutno su potraživanja EPS-a više od 70 milijardi dinara”, kazao je Marković na konferenciji za novinare.

Prema rečima Markovića, trenutno je nivo naplate na oko 95,6 odsto. Elektroprivreda Srbije objavila je da je u aprilu 634.000 domaćinstava u Srbiji ispunilo uslove za popust od 11,89 odsto na račune za struju.

Kako su naveli u EPS-u, oko 43 odsto kupaca, odnosno 1.352.000 od oko tri miliona domaćinstava u Srbiji u aprilu je potrošilo do 350 kilovat sati električne energije, čime se kvalifikovalo za popust od 11,89 odsto, ali nisu svi ispunili uslove da nisu imali dugovanja i da aprilski račun plate u roku.

EPS je naveo da je za aprilske račune popuste EPS-a po osnovu štednje struje, urednog plaćanja ili socijalnog statusa iskoristilo oko dva miliona domaćinstava u Srbiji, a time je prihod EPS-a umanjen za 2,1 milion evra.

Iyvor glas-javnosti.rs

 

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!