Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeNastavak partnerstva Naftne...

Nastavak partnerstva Naftne industrije Srbije i Grada Niša

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Kiril Kravčenko, generalni direktor Naftne industrije Srbije i Miloš Simonović, gradonačelnik Niš otvorili su benzinsku pumpu NIS-a u čiju je rekonstrukciju, u okviru modernizacije maloprodajne mreže, uloženo 135 miliona dinara.

Vozači koji narednih mesec dana butu na ovoj novoj pumpi točili gorivo plaćaće ga jeftinije za oko dva dinara po litru, čime NIS na još jedan način pokazuje da se bori za svakog kupca.

U sklopu benzinske stanice, koja je rekonstruisana po svim ekološkim standardima, otvoren je restoran sa prodajnim prostorom. Na području regionalnog centra sa sedištem u Nišu, NIS raspolaže sa 91 benzinskom stanicom, a u samom gradu nalazi se devet stanica.

NIS je lane na području Regionalnog centra Niš rekonstriuisao tri stanice, a u ovoj godini planira da obnovi još dve. NIS inače planira da u ovoj godini u Srbiji izgradi još četiri nove benzinske stanice, da u potpunosti rekonstruiše 23, delimično obnovi 21 i da izgradi još 34 postrojenja za gas.

Inače se rekonstruisana benzinska stanica NAIS nalazi se na auto putu E-75 u blizini Niša, blizu raskrsnice značajnih putnih pravaca.Od Beograda je udaljena oko 290 kilometara, od granice sa Bugarskom oko 100 kilometara, a od susedne Makedonije oko 160 kilometara.

Ekološki propisi uključeni ugradnjom rezervoara sa duplim zidom i separatora za zauljene vode. Na objektu je ugrađen i savremeni sistem za merenje visine, količine i gustine goriva koji pruža dodatnu kontrolu kvantiteta i kvaliteta goriva u rezervoarima.

Kao novina u asortimanu u ponudi se nalaze evro premijum BMB 95 (bezolovni benzin koji u potpunosti ispunjava najoštrije zahteve za emisione standarde euro pet za putnička vozila), i TNG za automobile. Svi ovi derivati toče se preko savremenih automata, što uz automatizaciju objekta, obezbeđuje kvalitetnu i brzu uslugu.

Benzinska stanica je otvorena 24 časa, opremljena je bezbednim, prostranim parkingom za teretna i putnička vozila, a prilazi prodajnom delu objekta prilagođeni su i invalidnim licima.

Prošle godine u regionu Niš temeljno su rekonstruisane BS Kladovo, Fontana i Đačko ostrvo, dok su u ovoj godini planirane investicije u BS Medijana 2 i BS Niš 2.

Prvi čovek NIS-a i gradonačelnik Niša, iskoristili su ovu priliku i da potpišu Sporazum o socijalno-ekonomskoj saradnji vredan 10 miliona dinara kojim će ova kompanija podržati niški sport i oblast kulture. NIS će ovim parama pomoći ženski i muški rukometni klub Nais i internacionalni džez festival Nišvil.

NIS i Grad Niš imaju zajednički cilj unapređenja života u svim oblastima i promociju vrednosti značajnih za lokalnu zajednicu. Zato je, drugu godinu za redom, potpisan Sporazum čiji je cilj razvoj saradnje na dugoročnoj i stabilnoj osnovi.
Realizacija Sporazuma sprovodi se kao deo programa korporativne odgovornosti NIS-a „Saradnja radi razvoja“ preko kojeg NIS želi da pomogne lokalnim zajednicama u kojima posluje. Na osnovu prioritetnih potreba zajednice, NIS , na taj način, podržava razvoj regiona u oblastima: kultura, sport, obrazovanje, ekologija, turizam, zdravstvo, učestvuje u rešavanju socijalnih pitanja i pomaže ekonomskom prosperitetu.

Izvor mcp.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Zlatna groznica u najčistijem delu zemlje

Projekat rudnika zlata u Homolju u kom je bilo najavljeno korišćenje cijanida barem je privremeno sprečen, ali aktivisti upozoravaju na njegov mogući povratak u igru i rizike od samih geoloških istraživanja. “Donosioci odluka” ne razumiju da će zbog klimatske...

Srbija: Korišćenje pepela i gipsa štedi novac

Za razliku od sveta, korišćenje pepela, šljake i gipsa - najzastupljenijih sekundarnih materijala u Srbiji je nedovoljno. Ovaj problem mogao bi se rešiti uspostavljanjem operatera, koji bi centralizovano upravljao plasmanom pepela, rečeno je na Međunarodnoj stručnoj konferenciji „Pepeo, šljaka,...

BiH mora trajno da zaštiti Gornju Neretvu

Konkretni koraci ka suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesionih ugovora za planirani projekat HES “Gornja Neretva”, HE “Glavatičevo” i HE “Bjelimići”, kao ni adekvatnoj zaštiti kompletnog sliva gornje Neretve nisu poduzeti i neophodno je da BiH ubrza procese...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!