Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeRudarstvoEuro Sun Mining - zajednica podržava projekat Rovina Valley 

Euro Sun Mining – zajednica podržava projekat Rovina Valley 

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Kompanija Euro Sun Mining Inc (TSKS:ESM, OTC:CPNFF) saopštila je da je određen novi sudski datum za ročište u vezi sa suspenzijom njene ekološke dozvole za projekat Rovina Valley u Rumuniji.

Prethodni sudski datumi su odloženi, ali kompanija ostaje optimistična u pogledu pozitivnog ishoda.

Prema Euro Sun-u, kanadskoj resursnoj kompaniji, predsednik okruga Hunedoara je istakao strateški značaj projekta u smislu otvaranja novih radnih mesta i uloge vlade u obezbeđivanju njegovog napretka.

„Nakon što smo u poslednje dve nedelje prisustvovali sastancima sa predstavnicima lokalnih vlasti, uvereni smo u njihovu podršku budućim projektima jer oni u potpunosti razumeju važnost uticaja projekata na razvoj područja“, rekao je izvršni direktor Euro Sun Grant Sboros rekao je investitorima.

Dolina Rovina je drugo najveće nalazište bakra i zlata u Evropi. Euro Sun ima za cilj da minimizira uticaj na životnu sredinu izbegavanjem upotrebe cijanida i mokre jalovine.

„Nedavna odlaganja koja ometaju početak ovog uzbudljivog projekta za Rumuniju su očigledno bila nesrećna i frustrirajućaza sve. Ipak, ostajemo uzbuđeni i odlučni u realizaciji ovog projekta u korist Rumunije i celog regiona“, rekao je Sboros.

Izvršni direktor je rekao akcionarima da projekat ima podršku lidera zajednice i nazvao ga „primerom svetske klase kako su se zajednice udružile da osmisle i planiraju bolju budućnost“.

Dolina Rovina staviće Rumuniju u centar evropske tranzicije zelene energije, dodao je Sboros.

Novi sudski termin zakazan je za 29. septembar 2023. godine.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Region: Izvoz uglja iz Republike Srpske za EPS pod oznakom “poverljivo”

Kako i od koga Elektroprivreda Srbije (EPS) uvozi ugalj iz bh. entiteta Republika Srpska? Kada to pitate najveću državnu energetsku kompaniju u Srbiji, odgovaraju da su te informacije "poverljive". EPS je odbio da Radiju Slobodna Evropa (RSE) dostavi podatke o...

Rast globalne rudarske proizvodnje

Rudarska proizvodnja u svetu ne pada, sve je stvar odluke": Profesor Beljić o kretanjima u sektoru "Rudarska proizvodnja u svetu ne pada, ona raste", istakao je Čedomir Beljić, profesor na Rudarsko-geološkom fakultetu na marginama ovogodišnje "Look up" konferencije na Kopaoniku. Na...

Srbija: Zlatna groznica u najčistijem delu zemlje

Projekat rudnika zlata u Homolju u kom je bilo najavljeno korišćenje cijanida barem je privremeno sprečen, ali aktivisti upozoravaju na njegov mogući povratak u igru i rizike od samih geoloških istraživanja. “Donosioci odluka” ne razumiju da će zbog klimatske...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!