Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeRudarstvoVast Resources prikuplja 1,7 miliona...

Vast Resources prikuplja 1,7 miliona funti

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Vast Resources, rudarska kompanija koja ima projekte u Rumuniji, Tadžikistanu i Zimbabveu, objavila je da je prikupila 1,7 miliona funti bruto plasiranjem 486 miliona akcija po ceni od 0,35 penija po akciji, što predstavlja popust od 13% na cenu na zatvaranju u četvrtak. Plasiranje je obavio Vastov broker AxisCapital Markets.

Vast je rekao da će iskoristiti gotovinu od plasiranja za obrtni kapital, kako bi osigurao da može da ispuni svoje trenutne korporativne obaveze u Rumuniji, da premosti sve nepredviđene operativne troškove i da finansira dalje kapitalne troškove proširenja i tekući program bušenja i troškove razvoja rudnika u svoj polimetalni rudnik Baita Plai u Rumuniji.

Vast je takođe ponovio svoju najavu od 4. jula u vezi sa vraćanjem istorijskog paketa od 129.400 neobrađenih dijamanata koji se čuvaju u Rezervnoj banci Zimbabvea, nakon naloga Visokog suda u Vastovu korist. Kompanija će nastavitivezu sa odgovarajućim organizacijama u vezi sa procedurom primopredaje. Međutim, kako ne postoji precizan vremenski okvir za oporavak, prikupljanje sredstava je bilo neophodno da bi se VAST-u pružila dovoljna likvidnost.

Što se tiče duga, kao što je ranije najavljeno, Vast je u razgovorima sa Mercuria Energy Trading SA i AlphaInvestments SARL o daljem produženju otplate duga u ukupnom iznosu od oko 8,4 miliona dolara. Vast je rekao da će dati dalje saopštenje kada se diskusije završe.

Vodeći proizvod kompanije Baita Plai Polimetallic u Rumuniji takođe čeka izveštaj o proizvodnji za drugi kvartal 2023, koji se očekuje u narednim nedeljama, sa detaljima o rezultatima iz njenog programa bušenja. Vast je rekao da je operativna rentabilnost postignuta u junu 2023. i da se sada očekuje da će kapacitet tablice biti ispunjen u trećem kvartalu, a ne u prvoj polovini 2023.

Najnoviji tehnički izveštaj Baite Plai-a bio je pozitivan, potkrepljujući potencijal za nadogradnju resursa nakon snažnih izveštaja o proizvodnji u četvrtom kvatralu 2022 i prvom kvartalu 2023. godine.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

EU dogovorila smanjenje industrijskih emisija

Zemlje članice EU i Evropski parlament saopštile su 29. novembra da su postigle preliminarni dogovor o suzbijanju emisija gasova iz industrijskih postrojenja, uključujući one iz intenzivnih farmi živine i svinja i iz rudnika. Sporazum, koji je postignut kasno 28. novembra,...

Srbija: Litijum – nekad i sad

Naši veliki „eksperti” za litijum, treba građanima Srbije, onima koji ne spadaju u 294.907 „eksperata” za litijum, da objasne kako je litijum od najbezopasnijeg i najkorisnijeg elementa periodnog sistema 2004. godine, postao najopasniji i najštetniji element periodnog sistema 2020‒2021...

Srbija: Nova ofanziva na projekat Jadar

Sa zaoštravanjem predizborne kampanje kao da se usijava i priča o srpskom litijumu. Mogući „plen” se ne ispušta lako iz ruku – pa su i mere i akcije u tom pravcu sve agresivnije – bez obzira što je projekat...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!