Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

EBRD spremna da investira u ukrajinske sektore nafte i gasa

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je spremna da godišnje investira oko 500 miliona evra u ukrajinski sektor nafte i prirodnog gasa, izjavio je generalni direktor EBRD Rikardo Puliti, koji je zadužen za sektore energetskih i prirodnih resursa.

Prema Pulitiju, Ukrajina daleko zaostaje za susednim zemljama u ulaganjima u taj sektor. EBRD je investirala samo u kompaniju “Kadogan” koja posluje na ukrajinskom energetskom tržištu.

Puliti je ukazao da Ukrajina mora da razreši izvesne pravne nesporazume sa kojima se suočava ta kompanija, kao i druge firme, ukoliko želi da se nadmeće sa drugim zemljama u privlačenju investicija.

On je dodao da EBRD sarađuje sa ukrajinskim “Naftogazom” u projektu modernizacije ukrajinskog sistema za transport gasa i da je ta banka zainteresovana za učešće u kompanijama koje se bave uslugama na naftnim poljima, kao što su bušenje i geološka istraživanja.

Takođe, Puliti je podsetio da je EBRD uspešno investirala novac u kompanije koje se bave bušenjem nafte u Rusiji i Kazahstanu, prenela je agencija Itar-Taš.

On je istovremeno izrazio zainteresovanost za saradnju sa kompanijama koje se bave uslugama čišćenja u slučaju izlivanja nafte I objasnio da bi takve kompanije mogle raditi na Crnom moru gde postoje rizici od izlivanja nafte.

Izvor Tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...

Srbija: Mol najavljuje novu dual fuel tehnologiju

Kompanija MOL Serbia učestvovala je ove godine na LookUp 2 konferenciji na Kopaoniku kako bi prenela iskustva koja MOL Grupa godinama gradi na polju zelene energije i održivog snabdevanja naftnim derivatima u regionu CIE čiji deo je i Srbija. Generalni...

Region: Izvoz uglja iz Republike Srpske za EPS pod oznakom “poverljivo”

Kako i od koga Elektroprivreda Srbije (EPS) uvozi ugalj iz bh. entiteta Republika Srpska? Kada to pitate najveću državnu energetsku kompaniju u Srbiji, odgovaraju da su te informacije "poverljive". EPS je odbio da Radiju Slobodna Evropa (RSE) dostavi podatke o...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!