Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaCrna Gora:Vlada-A2A nije...

Crna Gora:Vlada-A2A nije predložila zamjenu za Malerbu

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Italijanska kompanija A2A, koja od  2009. godine upravlja menadžmentom Elektroprivrede, odboru direktora te komapnije do juče nije predložila kandidata za novog izvršnog direktora, saopšteno je Pobjedi iz Vlade.

Vijesti su juče, podsjetimo objavile da su „ Italijani počistili direktore EPCG-ea“. Navode o navodnoj odluci A2A da smijeni izvršnog direktora EPCG  Enrika Melerbu, iz Elektroprivrede nijesu željeli ni da demantuju ni da potvrde.

Komentar

Iz Vlade nijesu željeli da komentarišu medijske navode o personalnim promjenama predstavnika kompanije A2A u Elektroprivredi.

– Vlada Crne Gore nema komentara na medijske navode o personalnim promjenama predstavnika kompanije A2A u Elektroprivredi Crne Gore – saopšteno je Pobjedi iz Vladinog biroa za odnose sa javnošću.

Oni su samo kazali da A2A nije predložila novog izvršnog direktora.

– Ukoliko italijanski partner bude predložio Odboru direktora Elektroprivrede Crne Gore kandidata za novog izvršnog direktora, što se do sada nije dogodilo, predstavnici države Crne Gore, odnosno Vlade u tom tijelu, izjasniće se u skladu sa procedurama Elektroprivrede Crne Gore – saopšteno je Pobjedi iz Vlade.

Mediji su u petak  prenijeli da je italijanska kompanija A2A odlučila da do kraja godine smijeni Melerbu navodno zbog gubitaka u poslovanju energetske kompanije nastale zbog Kombinata aluminijuma.

Ove navode, Pobjedi  juče u Elektroprivredi nijesu željeni ni da potvrde ni da demantuju.

– Izbor izvršnog direktora predviđen je ugovorom o dokapitalizaciji Elektroprivrede. Izvršnog direktora, na predlog A2A , bira Odbor direktora EPCG u kojem većinu čine predstavnici države. Tako da mi iz EPCG te navode ne možemo ni da potvrdimo ni da demantujemo – kazali su iz Elektroprivrede.

Povjerioci

Među pet najvećih povjerilaca Kombinata aluminijuma koji je u srijedu bankrotirao nalazi se Elektroprivreda sa 45 miliona eura  potraživanja  koja su svrstana u treći isplatni krug.

– Već je izvjesno da od prodajne cijene Kombinata Elektroprivreda neće moći da naplati dugove. Elektroprivreda je taj novac već otpisala. Tu štetu Elektroprivredi, Vlada je namjeravala da kompezuje rebalansom budžeta. Kako Vlada za to nije dobila podršku u parlamentu, Elektroprivreda će godinu završiti u minusu, bez obzira što je proizvodnja obećavala pozitivno poslovanje – saopšteno je iz EPCG.

Većininski vlasnik EPCG je država, dok italijanska kompanija A2A ima manjinski paket od skoro 44 odsto akcija.

Izvor Pobjeda

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: EIB kreditira ugradnju pametnih brojila sa 80 miliona evra

Evropska investiciona banka (EIB) odobrila je kredit od 80 miliona evra Elektrodistribuciji Srbije (EDS) za projekat ugradnje pametnih brojila, a država Srbija će biti garant otplate ovog kredita. Naime, Vlada Srbije uputila je u skupštinsku proceduru predlog zakona o potvrđivanju...

Srbija: Usvojen energetski i klimatski plan do 2030.

Vlada Srbije usvojila je Integrisani plan za energetiku i klimu, koji predviđa da se do 2030. godine dobija 45 odsto električne energije iz obnovljivih izvora energije, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović Kako je istakla, usvajanjem Integrisanog...

BiH: Prepolovljen izvoz električne energije u prvoj polovini godine

Fizički obim izvoza električne energije iz Bosne i Hercegovine u prvom polugodištu ove godine iznosio je 4,1 teravatsati (TWh), što je za četiri posto manje nego u istom razdoblju prethodne godine, izjavio je za Fenu predsednik Regionalne CIGRE i...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!