Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeRegion energetikaCrna Gora: EPCG...

Crna Gora: EPCG ostvarila rekordnu dobit od 106 miliona evra u prvih šest meseci

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Elektroprivreda (EPCG) je u prvoj polovini godine ostvarila dobit od 106,11 miliona EUR, najveću od osnivanja, saopštili su njeni predstavnici.

„Rekord je utoliko impresivniji ukoliko se zna da je EPCG, u godini ostvarenja takvog rezultata, bila jedina u Evropi koja građanima nije povećavala cijene električne energije, niti je bilo intervencija iz budžeta Crne Gore“, navodi se u saopštenju.


Iz EPCG su dodali da je profit ostvaren u prvih šest mjeseci ove godine više od dva puta veći nego u istom periodu 2018. godine, kada je ostvareno oko 43 miliona.

Ukoliko se posmatraju uporedni podaci, EPCG je 2011. godine zabilježila gubitak od deset miliona EUR, 2012. sa četiri miliona, a 2017. oko sedam miliona EUR.


Poslovni rezultat je 2020. godine za isti period bio oko dva miliona, 2019, 2016. i 2014. oko 13 miliona, dok je 2015. bio oko 12 miliona EUR.

„Kvalitetne poslovne odluke menadžmenta i Odbora direktora, zdrava poslovna vizija, povoljne hidrološke prilike i dobro upravljanje u periodu energetske krize uslovile su kontinuiran napredak i istorijske poslovne rezultate kompanije“, navodi se u saopštenju, prenosi agencija Mina.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: EPCG raspisala tender za modernizaciju turbopostrojenja u TE Pljevlja

Elektroprivreda Crne Gore raspisala je preko 30 mil EUR vrijedan tender za modernizaciju parnog turbopostrojenja u Termoelektrani (TE) Pljevlja. Kako je naznačeno u pozivu, tenderom je predviđena nabavka turibine visokog pritiska (TVP) i turbine srednjeg pritiska (TSP) za potrebe termoelektrane. Vrijednost...

Hrvatska: Prosečna cena na CROPEX DAM dostigla 96,6 evra/MWh u novembru

Prosečna bazna cena električne energije na dan unapred tržištu na hrvatskoj energetskoj berzi CROPEX u novembru iznosila je 96,6 evra/MWh, što je za 7% manje nego u oktobru. Prosečna vršna cena dostigla je 114,61 evra/MWh, za 2% više u odnosu na...

Mađarska: Prosečna cena električne energije na HUPX DAM dostigla 99,4 evra/MWh u novembru

Prosečna cena električne energije na dan unapred tržištu mađarske energetske berze HUPX u novembru  dostigla je 99,38 evra/MWh. To je za 5% manje u odnosu na oktobar (104,99 evra/MWh). Prosečna vršna cena iznosila je 118,44 evra/MWh u novembru, što je za 4% više u...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!