Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaBugarska: Eurohold podiže...

Bugarska: Eurohold podiže tendersku ponudu za bivše jedinice ČEZ-a

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Energetska i osiguravajuća grupa Eurohold Bugarska povećala je svoje tenderske ponude manjinskim akcionarima kompanija Elektrohold Seles i Electrodistribution Grid West, bivših lokalnih jedinica češke energetske kompanije ČEZ, saopštile su ove kompanije.

Cena po akciji Electrohold Sales-a povećana je na 28.433,5 leva (14.537,8 evra), dok je cena po akciji Electrodistribution Grid West-a podignuta na 302,56 leva, saopštile su dve kompanije u odvojenim objavam u sredu.

O izmeni cena obavestio je ponuđač, podružnica u punom vlasništvu Euroholda – Eastern European Electric Company (EEEC), u skladu sa odlukom bugarskog regulatora za konkurenciju, navodi se u podnescima.

Prošlog meseca, ćerka kompanija Euroholda sa sedištem u Holandiji ponudila je da plati 300,29 leva po akciji u Electrodistribution Grid West, u kojoj je povećala vlasništvo na 98,93% krajem marta. 

EEEC je ponudio da plati 28.158,3 leva po akciji Electrohold Sales-a, u kojoj je takođe povećao svoj udeo u martu, na 96,92%.

EEEC nastoji da kupi 154 akcije u Electrohold Sales-u, što predstavlja 3,08% akcijskog kapitala kompanije, kao i 20.581 akcija u Electrodistribution Grid West, koje predstavljaju 1,07% glasačkih prava.

Ranije ovog meseca bugarska Komisija za zaštitu konkurencije je stopirala objavljivanje tenderskih ponuda, ukazujući na nedoslednosti u informacijama koje je izneo kupac i sugerišući da su prethodne cene bile neopravdano niske i u suprotnosti sa aktuelnim tržišnim kretanjima.

Prošle godine Eurohold Bugarska je kompletirao kupovinu lokalne imovine ČEZ-a za 335 miliona evra. Preko Eastern European Electric Company stekao je 67% udela u distributeru električne energije ČEZ Distribution Bugarska i snabdevaču električnom energijom ČEZ Electro Bugarska, kao i 100% akcija licenciranog trgovca električnom energijom ČEZ Trade Bugarska, kompanije za IT usluge ČEZ ICT Bugarska, solarnog parka Free Energy Projekat Orešec, elektrane na biomasu Bara Grupa i ČEZ Bugarska, koordinatoru jedinica ČEZ grupe u zemlji.

Prošlog meseca, akcionari ČEZ Distribucije dali su zeleno svetlo za promenu imena kompanije u Electrodistribution Grid West, dok su akcionari snabdevača ČEZ Elektro Bugarska odobrili promenu imena u Electrohold Sales.

Izvor: seenews.com

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Bugarska: OMW Petrom preuzima ofšor blok Han Asparuh

Bugarska vlada odobrila je prenos 57,1% udela kompanije TotalEnergies u naftnom i gasnom bloku Han Asparuh u Crnom moru na OMW Offshore Bulgaria, deo rumunske naftne i gasne grupe OMW Petrom. Istovremena, vlada je produžila dozvolu za istraživanje u sklopu projekta. OMW...

Bugarska: Bugarskatransgaz potpisao dva ugovora za izgradnju Vertikalnog gasnog koridora

Bugarska je potpisala dva ugovora koji će omogućiti početak izgradnje Vertikalnog gasnog koridora na j teritoriji zemlje. Nakon potpisivanja počeće projektovanje i izgradnja dela mreže, odnosno sekcija Kulata-Kresna i Rupča-Vetrino. Bugarska deonica Vertikalnog koridora ima za cilj povećanje kapaciteta za prenos prirodnog...

Bugarska: Prosečna cena na IBEX DAM dostigla 82 evra/MWh u maju 

Obim trgovine na dan unapred tržištu Nezavisne bugarske energetske berze (IBEX) u maju iznosio je 2.088.080 MWh. To je za 4,2% manje u odnosu na prethodni mesec. Prosečan dnevni promet iznosio je 67.357,4 MWh. Obim trgovine u maju 2024. bio je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!