Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaVućić: Sa Nemcima...

Vućić: Sa Nemcima gradimo TE Nikola Tesla 3

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Prvi potpredsednik srpske vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić nastavlja sutra posetu Nemačkoj, gde će se, kako je planirano, susresti sa nemačkim ministrom za razvoj i tehnologiju Dirkom Nibelom i uz najviše državne počasti biti dočekan u Ministarstvu odbrane na razgovoru sa državnim i parlamentarnim sekretarom Ministarstva Kristijanom Šmitom.

Vučić će se u utorak sastati i sa savetnikom kancelara Angele Merkel za spoljnu politiku Krištofom Hojzgenom, zatim sa savetnikom kancelarke za pitanja EU Nikolausom Majerom Landrutom, sa državnom sekretarkom u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova Emili Haber i drugim političarima.

Vučić, koji sutra završava svoju posetu Berlinu je danas, prvog dana, razgovarao sa nemačkim vicekncelarom i ministrom privrede Filipom Reslerom i prisustvovao potpisivanju Memoranduma o razumevanju i strateškoj saradnji između Elektroprivrede Srbije i nemačkog energetskog koncerna RWE.

Vučić je posle potpisivanja Memoranduma i razgovora sa Reslerom rekao da očekuje značajno produbljivanje saradnje dve zemlje u oblasti energetike, ali i drugim oblastima.

On je izjavio da je Nemačka strateški partner Srbije i ukazao na značaj daljeg jačanja političkog dijaloga između Srbije i Nemačke na najvišem nivou.

“Nemačka strana je insistirala na funkcionisanju pravne države i postojanju dobrih uslova za investitore. Ono što smo mi mogli da tražimo je da Nemačka što pre krene u realizaciju ovog Memoranduma, da završimo sve u vezi sa birokratskim procedurama u najkraćem roku i da krenemo u gradnju Termoelektrane Nikola Tesla 3, što je za nas od životne važnosti”, izjavio je Vučić.

On je ukazao da iza Memoranduma o energetskoj saradnji ne stoji samo EPS, nego i cela Vlada Srbije.

Vučić, koji se nalazi u prvoj oficijenoj poseti Nemačkoj posle formiranja vlade Srbije, takođe je izrazio interesovanje za intenziviranje parlamentarne saradnje dve države.

On je posebno naglasio važnost unapređenja ekonomskih odnosa u oblasti energetike, infrastrukture i autoindustrije.

Vučić je nemačkim kolegama ukazao i na značaj podrške koju Nemačka pruža Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

“Srbija je čvrsto opredeljena za unapređenje ekonomske saradnje i posvećena sprovođenju i implementaciji reformi, jačanju pravne države, kao i borbi protiv kriminala i sistemske korupcije”, istakao je Vučić.

Resler je naglasio da su Nemačka i njene kompanije zainteresovane za unapređenje saradnje i da očekuje od Srbije jačanje pravnih okvira za poslovanje i ostvarivanje makroekonomske stabilnosti.

Izvor Kurir

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Dobit Srbijagasa u prošloj godini 110 milliona evra

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da će gas za industrijske potrošače od 1. maja pojeftiniti za oko 15 odsto, dok cena za domaćinstva ostaje ista, jer kako naglašava ni ova trenutna cena nije realna. "Stvorili su se uslovi...

Srbija:  Spajanje sa evropskim tržištem struje omogućava referentnu cenu i integraciju OIE

Zemlje Adria regiona koje nisu deo Evropske unije (EU) još pre ulaska u blok će se integrisati u zajedničko evropsko tržište električne energije. Srbija će se do 2026. spojiti sa Mađarskom, ali još postoje otvorena pitanja koja postavlja EU. Dejan...

Srbija: Ziđin planira da rudnik u Boru postane najveći moderni rudnik bakra u Evropi

Predsednik borda direktora Ziđin Majning Grupe Čen Đinhe izjavio je danas da je 90 odsto nasleđenih ekoloških problema u rudnicima u Boru i Majdanpeku rešeno, kao i da je njihov cilj da borski rudarski basen u narednih pet godina...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!