Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

U NIS-u potpisan novi kolektivni ugovor

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko i predsednici reprezentativnih sindikata kompanije Goran Takić i Milenko Nedić potpisali su juče novi Kolektivni ugovor, koji će stupiti na snagu od juna.

Novi Kolektivni ugovor, pored prava garantovanih zakonom, predvidja i dodatne socijalne pogodnosti za zaposlene NIS-u, uskladjene sa savremenim medjunarodnim standardima, saopštila je ta naftna kompanija.

Tekst novog Kolektivnog ugovora NIS-a je plod šestomesečnog zajedničkog rada predstavnika sindikata i menadžmenta kompanije i odgovara svim zahtevima Zakona o radu Srbije i savremenog tržišta rada, a glavni cilj njegove izrade je efikasnija preraspodela sredstava u okviru budžeta kompanije.

U centru pažnje potpisanog Kolektivnog ugovora su sistemi motivacije i razvoja karijere zaposlenih, utemeljeni na oceni rezultata, što predstavlja neophodni uslov konkurentnosti kompanije koja se aktivno razvija i radi na otvorenom tržištu.
U skladu sa tekstom novog Kolektivnog ugovora, svaki zaposleni kompanije ima pravo na godišnji bonus, čiji iznos direktno zavisi od rezultata njegovog rada.

U okviru odredjivanja mehanizama za definisanje iznosa zarada u kolektivni ugovor uključen je grejding, sistem koji je u skladu sa savremenim svetskim praksama i koji obezbedjuje transparentne i pravične uslove za sve zaposlene, kako u delu odredjivanja iznosa nadoknade za rad, tako i u delu razvoja karijere.

Posebno poglavlje dokumenta posvećeno je sistemu profesionalnog obrazovanja svih kategorija zaposlenih. Novi Kolektivni ugovor predvidja i mere dodatne podrške, uključujući i finansijsku, socijalno najugroženijim kategorijama zaposlenih.

U naredna dva meseca, u kompaniji će biti izradjeni dokumenti koji detaljno definišu osnovne odredbe Kolektivnog ugovora – pravilnici o solidarnoj pomoći, sportskim aktivnostima, preventivnom odmoru, stambenim kreditima, sistemu grejdova radnih mesta i edukaciji zaposlenih.

– Potpisivanje novog Kolektivnog ugovora je još jedan korak NIS-a u pravcu transformacije kompanije u jednog od vodećih igrača balkanskog energetskog tržišta” izjavio je generalni direktor NIS-a.

Predsednik sindikata JSO “NIS Naftagas“ Milenko Nedić istakao je da je tokom pregovora u izradi novog Kolektivnog ugovora socijalni dijalog bio na visokom nivou i dodao da novim Ugovorom svi treba da budu zadovoljni. 

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Bugarska: Bulgartransgaz razmatra ulaganje u novi LNG terminal

Bugarski državni operater za distribuciju i skladišenje gasa Bulgartransgas razmotriće sve mogućnosti ulaganja u još jedan terminal za tečni prirodni gas (LNG) u Grčkoj, rekao je direktor kompanije Vladimir Malinov, navodeći da će od projekata koji su u planu...

Region JIE: Energetska zajednica se ne protivi bugarskoj taksi na tranzit gasa

Na pitanje da li je ovo novi pritisak EU da se smanji zavisnost od ruskog gasa, iz Sekretarijata EZ odgovaraju da je politika EU za postepeno ukidanje ruskog gasa do 2027. godine Dok Srbija i Mađarska još čekaju odgovor na...

Bugarska: Bulgargaz razmatra ulaganje u novi LNG terminal

Bugarski državni operater za distribuciju i skladišenje gasa Bulgartransgas razmotriće sve mogućnosti ulaganja u još jedan terminal za tečni prirodni gas (LNG) u Grčkoj, rekao je direktor kompanije Vladimir Malinov, navodeći da će od projekata koji su u planu...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!