Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaSrbija:Ministarka EPS- u-...

Srbija:Ministarka EPS- u- Gde je problem?

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je sigurno da postoje problemi s decembarskim računima za struju.

Zbog toga je, kako kaže, Ministarstvo zatržilo objašnjenje od preduzeća EPS Snabdevanje.

Ministarka je na konferenciji za novinare kazala da je Ministarstvo energetike dobilo mnogo primedbi građana na iznos računa za struju za decembar 2013.

“Očekujemo od EPS snabdevanja da u roku od sedam dana kaže gde je nastao problem”, kazala je Mihalovićeva.

Dodala je da je sasvim sigurno da je jednim delom došlo do rasta potrošnje – o čemu govore svi podaci, ali da je ono što brine Ministarstvo i zbog čega je upućen dopis direktoru EPS snabdevanja Dejanu Vasiću, jeste da se dobiju tačni podaci.

Kao primere primedbi potrošača upućenih Ministarstvu, Mihajlović je pokazala račune domaćinstva koje se greje na gas i za novembar je dobilo račun za struju od 2.800 dinara, a za decembar 4.500, kao i domaćinsta koje ima centralno grejanje sa novembarskim računom od 2.100 dinara i decembarskim od 4.800 dinara.

Mihajlović je kazala da je njena primedba upravi Elektroprivrede Srbije (EPS) da mora se razgovara s rukovodstvima EPS Snabdevanja i elektrodistribucije. Po njenim rečima, moraju da se reše tehnički problemi ako postoje, a ako postoje kadrovski problemi – da neki ljudi ne mogu da vode određene delove EPS-a, onda to ne treba ni da rade.

“To je već drugi ili treći put da Ministarstvo reaguje i rešava ovakve stvari. Ono što mi hoćemo, jeste da konačno vidiom šta se dešava jer previše vremena Ministarstvo energetike gubi u poslednjih nekoliko meseci stalno moleći EPS Snabdevanja da počne da funkcioniše kao sistem”, kazala je Mihajlović.

Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS, Aleksandar Obradović kazao je da nema problema, ni grešaka s decembarskim računima za struju.

Svaki potrošač ima pravo na reklamaciju, ali sada ne izgleda da se išta čudno desilo. Potrošnja je zaista porašla ne samo u Srbiji, već u celom regionu“, kazao je on.

Obradović je rekao da je potrošnja struje u Srbiji decembra bila za 21 odsto veća nego novembra, ali da će se ispitati činjenice i da li postoje problemi sa računima, a Ministarstvo će dobiti tražene odgovore.

“Da ne bude zabune: računi moraju da se plaćaju, a da li ima problema, to ćemo tek uvrditi“, istakao je Obradović.

Izvor Beta

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

FBiH: EBRD daje kredit od 25 miliona evra za solarne elektrane Gračanica

Vlada FBiH je donela Odluku o davanju prethodne saglasnosti za kreditno zaduženje Elektroprivrede BiH kod Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju projekta izgradnje fotonaponskih elektrana Gračanica 1 i Gračanica 2 u iznosu od 25,1 mil EUR. Za realizaciju...

Hrvatska: Ohmium isporučuje elektrolizere za projekat zelenog vodonika

Ohmium International, vodeća kompanija za proizvodnju zelenog vodonika koja dizajnira, proizvodi i postavlja napredne elektrolizere s protonskom izmenjivačkom membranom (PEM), objavila je da je odabrana za opremanje prvog projekta zelenog vodonika u Hrvatskoj. Ohmium je odabran za dobavljača PEM...

Region JIE: Rumunija razmatra da gradi novu HE na Dunavu zajedno sa Srbijom

Izgradnju hidroelektrane (HE) Đerdap 3 Vlada Srbije proglasila je projektom od posebnog značaja, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije (MRE). Kako MRE navodi u objavi 20. maja, taj strateški objekat na reci Dunav radi se u koordinaciji sa Rumunijom...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!