Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaSrbija:"Ministar Radulović zamenio...

Srbija:”Ministar Radulović zamenio teze”

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Javno preduzeće Elektromreža Srbije (EMS) saopštilo je da je Saša Radulović “grubo zamenio teze i promašio poentu” komentarišući navode EMS-a o oceni.

Ministar privrede je juče izjavio da Ministarstvo privrede neće tolerisati pokušaje da se izbegne jednostavna obaveza dostavljanja kompletnih ličnih karata preduzeća i to nazvao još jednim primerom potpuno neodgovornog ponašanja direktora javnih preduzeća, koji smatraju da nisu odgovorni građanima Srbije za njihovo poslovanje.

Takvo neodgovorno ponašanje Ministarstvo neće tolerisati, rekao je Radulović i dodao da “jeftini napadi i pokušaji da se izbegne jednostavna obaveza koju neko ko uredno vodi knjigovodstvo, za sedam dana može da završi – meni su potpuno neshvatljivi”.

EMS u današnjem saopštenju navodi da EMS nije izveo nikakav “napad”, već je sa punim pravom skrenuo pažnju javnosti na nekorektno i neprofesionalno ponašanje činovnika Ministarstva privrede, saopštila je danas ta kompanija. Iz EMS-a je potpuno jasno poručeno da suština problema nije u oceni, već u odbijanju službenika ministarstva da obavlja svoj posao i u krajnje neprimerenom tonu komunikacije sa poslovodstvom tog preduzeća, navodi se u saopštenju.

Iz EMS-a podsećaju da im je, kako se navodi, “na potpuno uobičajen i opravdan zahtev za sastanak odgovoreno da će sa nama razgovarati kada dobijemo peticu”, što je reakcija koja se ne može protumačiti drugačije nego kao uvreda.

“I onda nas je ministar Radulović svojim odgovorom ponovo šokirao. On govori o neodgovornom ponašanju direktora koje neće tolerisati. Zanima nas, šta to ministar neće tolerisati?”, navodi se u saopštenju EMS-a.

Iz tog javnog preduzeća podsećaju na uspešne rezultate rada EMS-a i navode da su za prethodne tri godine budžet Srbije napunili sa gotovo devet milijardi dinara. EMS, između ostalog, privodi kraju kapitalne projekte izgradnje transformatorskih stanica Beograd 20 i Vranje 4, obezbeđujemo funkcionisanje i razvoj tržišta električne energije u Srbiji i njegovo integrisanje u regionalno i evropsko tržište električne energije. Renomirana sertifikaciona kuća SGS dala je EMS-u tri sertifikata za godinu dana, što je istorijski poduhvat, i pri tome nam je rečeno da smo organizovani kao strana multinacionalna kompanija, saopšteno je iz tog preduzeća.

“Da li su to rezultati koji ministru smetaju i koje neće tolerisati?”, pita EMS u saopštenju.

“Radulović govori o pokušaju da se izbegne obaveza. Koju obavezu je bilo ko iz EMS-a ikada pokušao da izbegne? Neka ministar Radulović nađe bar jedan primer. Umesto da razmisli o svojim neodgovornim saradnicima, on pokušava da skrene pažnju sa suštine problema: u njegovom okruženju postoje ljudi koji neadekvatno pristupaju svojim obavezama”, ističe se u saopštenju.

“Da je u pitanju privatna kompanija Saše Radulovića ne bi postojala potreba da naše preduzeće reaguje. Međutim, pošto se radi o državnim ustanovama čiji postupci imaju uticaja na rad EMS-a, a time i na kvalitet života građana Srbije, smatramo svojom obavezom da javnost upoznamo sa potpuno neočekivanim pojavama sa kojima se srećemo”, naglašava se u saopštenju.

Izvor Tanjug

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Hrvatska: JANAF preuzeo svoj prvi solarni projekt 

Hrvatska kompanija Jadranski naftovod (JANAF) putem povezanog društva JANAF OIE sklopila je Ugovor o kupoprodaji 100 posto udela u društvu Solar Energy Vođinci i ulaganju u solarnu elektranu u Vođincima, nedaleko od Vinkovaca, projektovane instalirane snage 14,3 MW i priključne snage...

BiH: EPBiH raspisala tender za remont turbine bloka 7 TE Kakanj

Elektroprivreda BiH je raspisala međunarodni javni poziv za revitalizaciju turbinskog postrojanja na bloku 7 u Termoelektrani Kakanj. Kako se navodi u pratećoj dokumentaciji procijenjena vrijednost je blizu 35 miliona KM sa PDV-om. Predviđen je postupak e-aukcije a kriterijum  jenajniža cena. Rok isporuke je 15...

Rumunija: Fič dodelio Romgazu rejting ‘BBB-‘

Kreditna agencija Fič Rejtings je prvi put dodelila rumunskoj kompaniji Romgaz dugoročni kreditni IDR rejting BBB-, sa stabilnim izgledima. Ovaj rejting Romgaza veći je za jedan stepen u odnosu na njegov “bb+” samostalni kreditni profil (SCP) za državnu podršku, prema kriterijumima Fiča...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!