Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeSrbija EnergetikaSrbija: Američki Sunflower...

Srbija: Američki Sunflower gradi solarnu elektranu od 3 MW

Supported byspot_img
Supported byspot_img


Kompanija Sunflow south iz Beograda, koja je u vlasništvu firme iz Sjedinjenih Američkih Država, gradiće solarnu elektranu snage od 3 MW u selu Soderce kod Vranja, a Gradska uprava oglasila je javni uvid povodom izrade plana detaljne regulacije za tu elektranu.

Javni uvid trajaće do 15. septembra, a biće okačen i na internet sajtu grada, a kako stoji na sajtu on se organizuje zbog upoznavanja javnosti sa opštim ciljevima i svrhom izrade plana, mogućim rešenjima za razvoj prostorne celine i očekivanim efektima planiranja.

Pravna i fizička lica mogu podneti primedbe i sugestije u pisanoj formi na pisarnici Gradske uprave u Uslužnom centru sa naznakom za Odeljenje za urbanizam, imovinsko pravne poslove, komunalno-stambene delatnosti i zaštitu životne sredine Gradske uprave Vranje – stoji na sajtu grada.

Solarna elektrana Gornje livade prema prvim detaljima obuhvata područje od oko 249,22 hektara, a krajem jula 2023. godine gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i direktor kompanije Sunflow south Onur Gedik potpisali su Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

Investitor se obavezuje da izgradi solarnu elektranu pod uslovima koji budu utvrđeni građevinskom dozvolom u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji i drugim relevantnim podzakonskim aktima, kao i da plaća godišnju nadoknadu Gradu u iznosu od 1% bruto prihoda od ostvarene prodaje električne energije – rekli su iz Grada, prenose Južne vesti.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Mol najavljuje novu dual fuel tehnologiju

Kompanija MOL Serbia učestvovala je ove godine na LookUp 2 konferenciji na Kopaoniku kako bi prenela iskustva koja MOL Grupa godinama gradi na polju zelene energije i održivog snabdevanja naftnim derivatima u regionu CIE čiji deo je i Srbija. Generalni...

Region: Izvoz uglja iz Republike Srpske za EPS pod oznakom “poverljivo”

Kako i od koga Elektroprivreda Srbije (EPS) uvozi ugalj iz bh. entiteta Republika Srpska? Kada to pitate najveću državnu energetsku kompaniju u Srbiji, odgovaraju da su te informacije "poverljive". EPS je odbio da Radiju Slobodna Evropa (RSE) dostavi podatke o...

Srbija: HE na Drini ispunile proizvodne planove

​ Kraj novembra obeležili su odlični proizvodni rezultati u „Drinsko-Limskim“ hidroelektranama. Hidroelektrana „Bajina Bašta“ premašila je kumulativno godišnje ispunjenje plana za skoro 11 odsto i ovogodišnji plan proizvodnje od 1.689.000 MWh dostigla je 28. novembra u ponoć, saopštio je EPS. Reverzibilna...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!