Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaRadne grupe za...

Radne grupe za EPS i Naftagas

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Vlada Vojvodine donela je odluku o obrazovanju Radne grupe za saradnju sa Vladom Srbije u postupku restrukturiranja Elektroprivrede Srbije (EPS).

Zadatak te grupe je zaštita interesa građana, privrede, elektroenergetske infrastrukture i statusa kompanije Elektrovojvodina u postupku restrukturiranja EPS.

Skupština Vojvodine je 14. decembra prošle godine usvojila zaključke kojima Vladi Srbije predlaže uključivanje predstavnika pokrajinskih institucija i Sindikata Elektrovojvodine u rad timova za reorganizaciju EPS.

Skupština Vojvodine je predložila decentralizaciju sistema za distribuciju i upravljanje distributivnim sistemom, i formiranje više operatera, uz to da Elektrovojvodina bude jedan od operatera za distribuciju električne energije i upravljanje distributivnim sistemom.

Skupština je tada navela da je Elektrovojvodina od strateškog značaja za Vojvodinu i založila se da ta kompanija zadrži status privrednog društva, u cilju očuvanja imovine građana i privrednih subjekata sa teritorije Vojvodine čijim sredstvima je izgrađena infrastruktura ELektrovojvodine.

Vlada Vojvodine je danas prihvatila i Informaciju o potrebi ustupanja građevinskog zemljišta u vlasništvu pokrajine na Petrovaradinskoj adi u Novom Sadu, na kojem treba da se izgradi “fabrika vode”.

Vlada Vojvodine je predložila Skupštini Vojvodine da se ulaganjem prava svojine to građevinsko zemljište pretvori u kapital Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Novog Sada, piše u saopštenju za sednice pokrajinske vlade.
Pastor: Formirati radnu grupu o Naftagasu

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je predložio da Vlada Vojvodine formira radnu grupu koja bi se bavila potrebom obeštećenja građana Vojvodine u imovini Naftne industrije Srbije (NIS).

Rec je o inicijativi koju je Pastoru uputila poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), koja već godinama ističe da je Vojvodina oštećena u procesu privatizacije NIS.

LSV ukazuje da prilikom prodaje NIS ruskom Gaspromnjeftu nije bilo uzeto u obzir da je najveći deo NIS građen sredstvima građana Vojvodine.

Pastor je u saopštenju predložio pokrajinskoj vladi da definiše stavove i na osnovu njih izradi dokument koji bi bio upućen na drazmatranje Skupštini Vojvodine.

Izvor B92

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Region JIE: Cene električne energije kretale su se između 66 i 91 evra evra/MWh u 19. nedelji

  U 19. nedelji cene električne energije u regionu jugoistočne Evrope porasle su u odnosu na prethodnu sedmicu, u proseku za 25%, usled veće potražnje za električnom energijom, pada proizvodnje energije vetra i povećanja cene fjučersa za emisije CO2. Većina tržišta dostigla...

Hrvatska: Neto proizvodnja električne energije dostigla 1,46 TWh u martu

Neto proizvodnja električne energije u Hrvatskoj u martu 2024. iznosila je 1.457 GWh, što je za 13,4% manje u odnosu na mart prošle godine (1.682 GWh), pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. U martu je u hidroelektranama proizvedeno 782 GWh električne...

Rumunija: Neto profit Hidroelektrike dostigao 265 miliona evra u prvom kvartalu

Rumunska hidroenergetska grupa Hidroelektrika u prva tri meseca 2024. godine beleži pad operativnih i finansijskih rezultata u odnosu na isti period 2023. godine. Operativna marža Hiroelektrike i neto marža smanjene su za 2 odsto, odnosno 1 odsto u poređenju...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!