Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

Počela obuka za energetske menadžere

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

 

Grad Beograd i Centralnoevropski forum za razvoj (CEDEF), u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije, organizovali su prvu zvaničnu obuku iz energetskog menadžmenta za opštine i javna komunalna preduzeća grada Beograda.

Četiri predavanja u okviru obuke pod nazivom “Energetski menadžeri u javnoj upravi -zgradarstvo” biće organizovana tokom ovog meseca, a posle odslušane obuke polaznici će polagati test za dobijanje sertifikata za energetskog menadžera.

Imajući u vidu da se u zgradama potroši gotovo 50 odsto ukupne potrošene energije, obuka ima za cilj da energetskim menadžerima predstavi načine i smerove delovanja ka racionalnijem korišćenju energije u zgradarstvu.

O trenutnom stanju i potencijalima energetske efikasnosti u Beogradu govorio je Aleksandar Matić, pomoćnik direktora Uprave za energetiku. On je istakao da je osnovni cilj grada Beograda da obezbedi sigurnost snabdevanja energijom svih potrošača uz minimalne troškove i racionalnu potrošnju energije. Matić je takođe podsetio da je grad  prošle godine organizovao niz predavanja o uštedi energije za oko 2.500 učenika srednjih škola.

Predstavnici Gradske uprave i javnih komunalnih preduzeća takođe su se upoznali sa Strategijom razvoja energetike grada Beograda do 2030. godine, kao i sa savremenim sistemima grejanja, ventilacije i klimatizacije stambenog i poslovnog prostora.

Nastavak obuke biće održan 10. juna, kada će se budući energetski menadžeri upoznati sa procesima energetskih pregleda i sertifikacijom zgrada, kao i sa naprednim tehnologijama i obnovljivim izvorima energije u zgradarstvu.

Izvor bizlife.rs

 

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!