Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...

NIS: U 2013. investicije 50 mlrd.

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

NIS u 2013. godini planira očuvanje sadašnjeg obima investicija i ulaganje u razvoj poslovanja od najmanje 50 milijardi dinara.

Kako je najavljeno je na sednici Odbora direktora NIS-a u Novom Sadu, značajan deo investicija biće usmeren na projekte razvoja maloprodajne mreže i istraživanje nafte i gasa, predvidjeno je planom poslovanja NIS-a za 2013. godinu, koji uključuje povećanje svih proizvodnih pokazatelja i suštinsko povećanje korporativnog investicionog programa.

Cilj NIS-a u 2013. je razvoj resursne baze i njeno povećanje za 10 odsto u odnosu na ovu godinu, navedeno je u saopštenju te kompanije.
NIS planira da sledeće godine poveća obim prerade nafte u rafinerijama za 40 odsto u odnosu 2012. godinu, na 3,4 miliona tona.

Osim toga NIS će od sledeće godine, zahvaljujući modernizaciji Rafinerije nafte u Pančevu, obezbediti rast proizvodnje motornih goriva, čiji je kvalitet u skladu sa evro 5 standardima.

Poslovni plan NIS za 2013. godinu predviđa i značajno povećanje prodaje na tržištu Srbije. Očekuje se da će ozbiljan stimulativni uticaj na prodaju imati nastavak realizacije programa modernizacije maloprodajne mreže i povećanje efikasnosti marketinške politike kompanije.

Pored razvoja prodaje na domaćem tržištu naftnih derivata, poslovni plan NIS za 2013. godinu predvidja aktivno povećanje obima prodaje na tržištima susednih zemalja – Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine.
NIS planira da na kraju 2013. godine na tržištima ovih zemalja ima najmanje 100 aktivnih benzinskih stanica.

“Finansijski i proizvodni rezutati rada NIS za prvih devet meseci 2012, kao i ambiciozni, ali realni planovi kompanije za sledeću godinu, omogućavaju nam da ozbiljno računamo na ostvarivanje ciljeva koji su postavljeni u strategiji razvoja kompanije na Balkanu,” rekao je predsednik Odbora direktora NIS-a Vadim Jakovljev.

Važno je da u 2013. NIS počne da radi sa novim kvalitetom, povećanim rezervama ugljovodonika, modernizovanom preradom i regionalnom maloprodajnom mrežom koja se dinamično razvija, dodao je Jakovljev.
Odbor direktora NIS je na sednici koja je održana juče u Novom Sadu osim poslovnog plana kompanije za 2013. usvojio je i finansijski izveštaj za devet meseci 2012. godine, kao i izveštaj kompanije za treći kvartal.

Izvor B92

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Nedostatak stručnog kadra i nabavka reaktora ključni izazovi na putu do prve nuklearke

Energetski sektor u Srbiji u narednoj deceniji suočiće se sa dva ključna izazova, od kojih je prvi obezbeđivanje dovoljno energije za građane i privedu, a drugi da energiju dominantno ne dobijamo iz izvora koji emituju ugljen-dioksid, što znači da...

Slovenija: Gen-I izdaje zelene obveznice vredne do 50 miliona evra

Slovenačka kompanija Gen-I poslala je pozvanim ulagačima ponudu za upis zelenih obveznica koje planira izdati u drugom kvartalu ove godine u ukupnom iznosu do 50 milijuna eura. Riječ je o petogodišnjim obveznicama u apoenima od po 100.000 eura s fiksnom...

Hrvatska: HROTE objavio tender za OIE vredan 257 miliona evra

Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) objavio je tender za dodelu podrške novim projektima obnovljivih izvora energije vredan 257,2 miliona evra, a kvota iznosi 607,25 MW za vetroelektrane, solarne elektrane i hidroelektrane. Tenderski postupak sastoji se od javnog poziva koji je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!