Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

NIS se širi u Rumuniju

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

NIS je potpisao predugovor sa naftnom kompanijom Ist vest petroleum korporejšn za bušenje 12 bušotina na četiri bloka u Rumuniji.

Aktivno učešće NIS-a u ovom projektu omogućiće, prema proračunima u kompaniji, da se sa uspešnim rezultatima istraživanja udvostruče rezerve nafte.

NIS i EWP planiraju opsežnu saradnju na istraživanju i proizvodnji nafte i gasa sa područja od oko million jutara u četiri oblasti koncesije u Rumuniji, a nove naftne licence nalaze se u zapadnom regionu Rumunije, u bogatom Panonskim bazenu.

Na ovoj teritoriji, koja se nalazi u blizini mnogobrojnih naftnih i gasnih polja, potvrđen je i konvencionalni i nekonvencionalni resursni potencijal, navodi se u saopštenju.

U skladu sa uslovima sporazuma EWP će zadržati 15 odsto realizovane kamate u toku prve i druge faze istraživanja, kao i realizovanu kamatu na sva otkrića, sve do objave njihove komercijalnosti. EWP će zadržati i 15 odsto udela u ukupnoj proizvodnji koja se realizuje sa ove četiri koncesije.

EWP je kompanija u razvoju za istraživanje i proizvodnju koja se fokusira na konvencionalne i nekonvencionalne naftne izvore. Trenutno poseduje proizvodne kapacitete u Egiptu i Kanadi i istraživačke i eksploatacione kapacitete u Indiji, i sprovodi zajednička istraživanja sa Kuvajt enerdži u Egiptu, Jemenu, Rusiji, Ukrajini.

Izvor balkans.com

 

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...

Srbija: Mol najavljuje novu dual fuel tehnologiju

Kompanija MOL Serbia učestvovala je ove godine na LookUp 2 konferenciji na Kopaoniku kako bi prenela iskustva koja MOL Grupa godinama gradi na polju zelene energije i održivog snabdevanja naftnim derivatima u regionu CIE čiji deo je i Srbija. Generalni...

Region: Izvoz uglja iz Republike Srpske za EPS pod oznakom “poverljivo”

Kako i od koga Elektroprivreda Srbije (EPS) uvozi ugalj iz bh. entiteta Republika Srpska? Kada to pitate najveću državnu energetsku kompaniju u Srbiji, odgovaraju da su te informacije "poverljive". EPS je odbio da Radiju Slobodna Evropa (RSE) dostavi podatke o...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!