Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeNajveći troškovi grejanja...

Najveći troškovi grejanja na struju i lož ulje

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najveće troškove za grejanje u sledećoj sezoni, ukoliko bi se zadržale sada važeće cene energenata, imaće domaćinstva koja koriste lož ulje i električnu energiju, direktno, bez akumulacije u grejnim telima i kotlovima za etažno grejanje, saopštila je danas Agencija za energetiku Srbije.

Ova domaćinstva za grejanje stana od 60 kvadratnih metara tokom cele sezone moraju da izdvoje oko 142.600 dinara za lož ulje, odnosno 122.700 dinara za električnu energiju.

Najjeftinije grejanje imaće domaćinstva koja koriste termoakumulacione peći i ugalj. Troškovi grejanja na ugalj, zavisno od vrste uglja sa uračunatim troškovima prevoza, iznose od 47.400 do 49.100 dinara.

Ukoliko se za grejanje stana koriste termoakumulacione peći, troškovi iznose oko 41.300 dinara, ali samo uz uslov isključivog korišćenja jeftinije noćne električne energije. Svako dopunjavanje peći tokom dana, korišćenjem skuplje električne energije značajno uvećava ove troškove.

Tako će dopunjavanje dve peći snage od po tri kilovata samo tokom dva sata dnevno uvećati troškove grejanja za oko 44 odsto na 59.400 dinara.

Troškovi grejanja na gas, po cenama iz aprila, iznose 51.000 dinara, navedeno je u saopštenju.

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Severna Makedonija: Bruto proizvodnja električne energije dostigla 420 TWh u septembru

Bruto proizvodnja električne energije u Severnoj Makedoniji smanjena je za 13,6% u septembru 2023. godine u odnosu na isti mesec 2022. godine, na 419.891 MWh, pokazuju podaci koje je objavio Zavod za statistiku Makstat. U istom periodu, neto proizvodnja električne...

Grčka: Karatzis Group gradi solarne elektrane od 270 MW

Karatzis Group, proizvođač mrežastih materijala i investitor u obnovljive izvore energije, počela je izgradnju tri solarne elektrane, ukupnog kapaciteta 270,8 MW. Početak komercijalnog rada očekuje se u trećem kvartalu 2024. godine, prenose lokalni mediji. Fotonaponski parkovi biće locirani u regionu Tesalije,...

Hrvatska Počeli radovi na gasovodu Zlobin – Bosiljevo

Radovi na izgradnji gasovoda Zlobin-Bosiljevo, vrednog 155 miliona evra, zvanično su počeli 23. novembra, saopštio je operator prenosnog sistema gasa Plinacro. Projekat će doprineti da se poveća sigurnost snabdevanja i poveća tranzit gasa prema Mađarskoj i Sloveniji. Budući cevovod dužine...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!