Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeLibija razmatra prodaju...

Libija razmatra prodaju nafte “prijateljskim” zemljama

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Libija proučava mogućnost da ponudi ugovore o prodaji nafte Kini, Indiji i drugim zemljama koji su se pokazale kao prijateljske u mesec dana dugom sukobu s pobunjenicima, rekao je u subotu libijski visoki funkcioner zadužen za to pitanje.

Predsednik državne naftne kompanije Šukri Ganem rekao je da je proizvodnja sirove nafte u Libiji pala s 1,6 miliona barela na dan pre izbijanja krize na manje od 400 000barela i upozorio je da bi se izvoz nafte mogao prekinuti ako se proizvodnja u celosti ne normalizira.

Zbog ovakve situacije nastojat ćemo ponovo ugovarati poslove sa zemljama koje su voljne doći i raditi ovde jer želimo povećati proizvodnju, rekao je.

Ganem je spomenuo Indiju, Kinu i Brazil kao moguće partnere. Usto je pozvao zapadne naftne kompanije da vrate ljude u Libiju kako bi pomogle u normalizaciji proizvodnje, dodavši da će se svi postojeći ugovori poštovati, javlja Hina.

Libijska državna naftna kompanija NOC objavila je u subotu da će poštovati sve ugovore i obaveze sa stranim kompanijam koje rade u zemlji i pozvala ih je da vrate svoje radnike u Libiju, javlja France Presse.

“Poštovaćemo sve naše obveze i ugovore sa stranim kompanijama koje rade u Libiji. Ne nameravamo raskidati te ugovore”, rekao je Ganem, predsjednik NOC-a na novinaskoj konferenciji.

Izvor Energetika.ba

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Region JIE: Uspešno testiranje 15-minutne dodele kapaciteta na HR-SI i HR-HU granici

Nominovani operatori tržišta električne energije (NEMO) i operatori prenosnih sistema (TSO) uključeni u evropsko jedinstveno unutardnevno povezivanje (SIDC) potvrdili su uspešan završetak testiranja za pokretanje 15-minutne tržišne dodele kapaciteta na hrvatskoj, slovenačkoj i mađarskoj granici, saopštio je CROPX. Očekivani datum...

Severna Makedonija: Bruto proizvodnja električne energije dostigla 420 TWh u septembru

Bruto proizvodnja električne energije u Severnoj Makedoniji smanjena je za 13,6% u septembru 2023. godine u odnosu na isti mesec 2022. godine, na 419.891 MWh, pokazuju podaci koje je objavio Zavod za statistiku Makstat. U istom periodu, neto proizvodnja električne...

Grčka: Karatzis Group gradi solarne elektrane od 270 MW

Karatzis Group, proizvođač mrežastih materijala i investitor u obnovljive izvore energije, počela je izgradnju tri solarne elektrane, ukupnog kapaciteta 270,8 MW. Početak komercijalnog rada očekuje se u trećem kvartalu 2024. godine, prenose lokalni mediji. Fotonaponski parkovi biće locirani u regionu Tesalije,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!