Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeRudarstvoIrski Ormonde Mining...

Irski Ormonde Mining je novi investitor TRU Precious Metals-a

Supported byspot_img
Supported byspot_img

TRU Precious Metals je najavio investiciju od 3 miliona dolara od Ormonde Mininga, kompanije za prirodne resurse, fokusirane na nove mogućnosti u sektoru istraživanja minerala.

Prihod od ponude biće upotrebljen za razvoj TRU-ovog projekta Golden Rose u Njufaundlendu i za opšte korporativne i svrhe obrtnog kapitala, saopštila je kompanija.

Ormonde Mining je irska mlađa rudarska kompanija koja razvija rudarske projekte i vrši istraživanja u Španiji.

Izvršni direktor TRU-a Džoel Frojdman napomenuo je da će investicija označiti Ormondeov prvi pohod na istraživanje minerala u Severnoj Americi.

„Uvereni smo da će Ormonde postati sve važniji partner TRU-a, jer se oslanjamo na njihovu opsežnu tehničku ekspertizu, uspešno transakcijsko iskustvo u sektoru resursa i iskustvo na tržištu kapitala dok nastavljamo sa naporima da razvijemo naš projekat Golden Rose u centralnom Njufaundlend“, naveo je Frojdman u saopštenju.

Za ponudu, TRU će izdati 60 miliona jedinica po ceni od 0,05 C$ po jedinici.

Svaka jedinica se sastoji od jedne akcije i jedne polovine naloga za kupovinu akcija, pri čemu svaki nalog daje pravo vlasniku da kupi jednu akciju po ceni od 0,075 dolara tokom 36 meseci nakon datuma zatvaranja ponude.

Pod pretpostavkom da nema drugog osiguranja akcija od strane TRU-a, nakon zatvaranja Ormonde bi posedovao oko 36,19% akcija kompanije.

Ponuda podrazumeva da Ormonde dobije odobrenje akcionara i ukloni sa liste LSE Alternative Investment Market (AIM) i Euronekt Grovth-a. TRU je takođe potrebno da dobije odobrenje akcionara i TSKS Venture Ekchange

Da bi demonstrirao posvećenost stranaka da dovrše ponudu, TRU je imenovao predsednika upravnog odbora Ormonde Brajana Timonsa.

Timons ima više od 30 godina iskustva na visokim pozicijama u finansijskim institucijama u nizu sektora, uključujući alternativnu energiju, prirodne resurse, zdravstvenu tehnologiju, bionauku i softverske IT, saopštio je TRU.

Direktor TRU-a Beri Grin podneo je ostavku da bi Timonsa uvrstio u odbor.

TRU istražuje zlato i bakar u veoma perspektivnom zlatnom pojasu centralnog Njufaundlenda na svom projektu Golden Rose u 100% vlasništvu.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Rumunija: Ukrajinski DTEK postavio najveće vetroturbine u zemlji

Završena jer izgradnja vetroparka instalisane snage 60 MW u Ruginoasi u rumunskom okrugu Iasi. Projekta je razvila ukrajinska kompanija DTEK, a vrednost investicije je 90 miliona evra. To je jedini veliki projekat vetra razvijen ove godine u Rumuniji. Licencu za proizvodnju...

EU dogovorila smanjenje industrijskih emisija

Zemlje članice EU i Evropski parlament saopštile su 29. novembra da su postigle preliminarni dogovor o suzbijanju emisija gasova iz industrijskih postrojenja, uključujući one iz intenzivnih farmi živine i svinja i iz rudnika. Sporazum, koji je postignut kasno 28. novembra,...

Srbija: Litijum – nekad i sad

Naši veliki „eksperti” za litijum, treba građanima Srbije, onima koji ne spadaju u 294.907 „eksperata” za litijum, da objasne kako je litijum od najbezopasnijeg i najkorisnijeg elementa periodnog sistema 2004. godine, postao najopasniji i najštetniji element periodnog sistema 2020‒2021...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!