Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

EPS u Beču predstavio planove za unapređenje poslovanja

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Delegacija Elektroprivrede Srbije, predvođena generalnim direktorom Dragomirom Markovićem predstavila je juče na sastanku u Beču, čelnicima Sekretarijata Energetske zajednice planove te kompanije za unapređenje poslovanja u narednom periodu.

“EPS je upoznao Sekretarijat sa ambicioznim investicionim planom kompanije, planom iz oblasti zaštite životne sredine, energetske efikasnosti i unapređenja konkurentnosti na budućem tržištu električne energije koje samo što se nije otvorilo”, izjavio je Marković posle sastanka.

On je istakao da se radi o početku saradnje EPS-a sa Sekretarijatom Energetske zajednice i izrazio nadu da će ta kompanija svoje ciljeve i ostvariti uz podršku EU i samog sekretarijata, koja je usmerena i ka državi, ali i ka kompanijma opredeljenim ka integraciji u evropski sistem i evroppsko tržište.

Govoreći o ceni struje u Srbiji, Marković je ukazao da je uz najnovije poskupljenje od 1. aprila predviđen popust, tako da umerenim potrošačima koji troše do 350 kilovat sati, ako nisu dužnici i redovno plaćaju, struja uopšte neće da poskupi.

Izvršni direktor EPS-a Bratislav Čeperković istakao je da EPS znatno prednjači ispred države u procesu evropske integracije, što je i potvrđeno na današnjem sastanku, u vidu prvog u nizu ispita koji će EPS proći u tom procesu, u saradnji sa evropskim partnerima, počevši od Sekretarijata Energetske zajednice.

Čeperković je istakao da su ovakvi razgovori jedini način da se direktnim kontaktom nadomeste sve manjkavosti koje administracija ima. On je dodao da je EPS rešio da isprednjači u procesu evropske integracije jer svako ko sarađuje sa evropskim institucijama ima velike koristi od toga podsetivši na velika finansijska sredstva koja je EPS dobio kroz razne projekte uz očekivanje da će se takav trend nastaviti.

Izvor Tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!