Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaCrna Gora: EPCG...

Crna Gora: EPCG raspisala tender za modernizaciju turbopostrojenja u TE Pljevlja

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Elektroprivreda Crne Gore raspisala je preko 30 mil EUR vrijedan tender za modernizaciju parnog turbopostrojenja u Termoelektrani (TE) Pljevlja.

Kako je naznačeno u pozivu, tenderom je predviđena nabavka turibine visokog pritiska (TVP) i turbine srednjeg pritiska (TSP) za potrebe termoelektrane.

Vrijednost nabavke je 25 mil EUR bez, odnosno 30,25 miliona sa uračunatim PDV-om.

  • Isporuka nove turbine ima za cilj:
  • produženje radnog vijeka turbine najmanje za još 200.000 sati,
  • povećanje efikasnosti bloka pri nepromijenjenom protoku i parametrima svježe pare,
  • smanjene specifične potrošnje toplote turbopostrojenja,
  • modernizacija turbine za toplifikacioni režim rada,
  • produženje perioda između kapitalnih remonata na minimum šest godina,
  • poboljšanje raspoloživosti i pouzdanosti.

Nova turbina se projektuje za nominalni protok svježe pare od 192 kg/s (691.2 t/h), pri čemu pritisak i temperatura pare na ulazu u turbinu visokog i srednjeg pritiska ostaju isti kao na postojećoj turbini.

Predviđeni definisani ciljevi moraju se realizovati po principu “ključ u ruke”.

– U tu svrhu isporučilac će izvršiti projektovanje, izradu, isporuku, demontažu, montažu, puštanje u rad i dokazivanje garancija za opremu definisanu ovom specifikacijom – stoji u pozivu.

Takođe, mora obezbijediti sva potrebna dokumenta, kao i osoblje, opremu, potrošni materijal i druga dobra i usluge koja su privremenog i/ili trajnog karaktera, a u vezi su sa projektovanjem, izvođenjem, završetkom ili ispravljanjem grešaka u definisanom garantnom periodu.

Garantni period za sve izvedene radove, izvršene usluge i isporučenu opremu iznosi dvije godine i počinje da traje poslije uspješno izvršenog probnog rada u trajanju od 45 dana, a nakon izdavanja sertifikata o usklađenosti.

– Tokom probnog rada, otklanjaju se uočeni nedostaci, obavlja se test prihvatljivosti i garancijska ispitivanja koji se izvode tokom “commissioning” perioda. Cilj testa je da se pokažu i prihvate radne karakteristike isporučene opreme, u skladu sa obostrano prihvaćenim procedurama – pojašnjeno je.

Takođe, mora obezbjediti sva potrebna dokumenta, kao i osoblje, opremu, potrošni materijal i druga dobra i usluge koja su privremenog i/ili trajnog karaktera, a u vezi su sa projektovanjem, izvođenjem, završetkom ili ispravljanjem grešaka u definisanom garantnom periodu.

Rok za dostavljanje ponuda je 12. januar 2024. do 10 sati, prenosi Energetika.me.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Neto profit EPCG u 2023. godini 52,4 miliona evra

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) ostvarila je u 2023. godini neto profit od 52,4 miliona evra. Iz EPCG je saopšteno da je dobit pre oporezivanja iznosila 65,9 miliona evra, odnosno 13,4 miliona je plaćen porez na dobit.

Rumania: OMV Petrom raspisao tender za solarni projekat od 710 MW

  Rumunska naftan i gasna kompanija OMV Petrom raspisala je tender za razvoj solarnog projekta sa planiranom instalisanom snagom od 710 MW. Projekat Theia će uključivati izgradnju solarne farme podeljene na tri individualna fotonaponska parka u okrugu Teleorman, navodi kompanija u saopštenju za...

Region: Kako će biti rešen spor oko hidropotencijala Bilećkog jezera

Višedecenijsko neriješeno pitanje valorizacije vodnog potencijala Bilećkog jezera, kako se nadaju u Vladi, ali i u lokalnoj upravi Nikšića, na čijoj teritoriji se nalazi dio jezera, mogao bi da počne da se rješava ove godine. Zbog formiranja Bilećkog jezera, površine...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!