Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeRudarstvoBiH: Još 30...

BiH: Još 30 miliona dolara za ubrzano istraživanje u Varešu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Kompanija Adriatic Metals ovog mjeseca je prikupila 30 miliona dolara za finansiranje proširenog i ubrzanog programa istraživanja na svojim ležištima Rupice i Rupice Sjeverozapadne u Varešu.
Firma je plasirala više od 14,77 miliona novih dionica po 1,70 funti svaka, što predstavlja popust od 5,1 posto na desetodnevnu prosječnu cijenu dionice na australskoj berzi od 7. avgusta.

Nekih 20 miliona dolara od sredstava plasmana koristit će se za finansiranje ubrzanog programa istraživanja u Rupicama i Rupicama Sjeverozapadnim, uključujući dodatnih 40.000 metara bušenja, dok će se daljnjih 5 miliona dolara koristiti za obrtni kapital povezan s istraživanjem, i 5 miliona dolara za mogućnosti rasta.

– Nakon vrlo uspješne istraživačke kampanje i nedavno najavljenog ažuriranja mineralnih resursa u Rupicama i Rupicama Sjeverozapadnim, sa zadovoljstvom najavljujemo ulaganje u kapital od 30 miliona dolara za finansiranje proširenog i ubrzanog programa istraživanja u 2023. i 2024. – rekao je direktor firme Paul Cronin.

– Rupice i Rupice Sjeverozapad ostaju otvorene i postoje brojni regionalni ciljevi poput Droškovca, SP1 i SP2 koji imaju uzbudljive izglede. Vjerujemo da će ovaj program istraživanja dati utjecajne rezultate agresivnijim testiranjem prioritetnih ciljeva u našem novonastalom okrugu polimetala visokog stepena – naveo je.

Izgradnja projekta u Vareš je pri kraju i u potpunosti je finansiran za prvu koncentriranu proizvodnju koja se očekuje u novembru 2023. godine.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

BiH mora trajno da zaštiti Gornju Neretvu

Konkretni koraci ka suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesionih ugovora za planirani projekat HES “Gornja Neretva”, HE “Glavatičevo” i HE “Bjelimići”, kao ni adekvatnoj zaštiti kompletnog sliva gornje Neretve nisu poduzeti i neophodno je da BiH ubrza procese...

Region JIE: CGES i EMS grade 400 kV dalekovod Pljevlja – Višegrad

Predstavnici Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) i Elektromreže Srbije (EMS) potpisali su sporazum o saradnji koji će omogućiti uspješnu realizaciju zacrtanih ciljeva u vezi sa izgradnjom interkonektivnog 400 kilovoltnog voda Pljevlja – Bajina Bašta – Višegrad, projekta u okviru projekta...

Hrvatska Počeli radovi na gasovodu Zlobin – Bosiljevo

Radovi na izgradnji gasovoda Zlobin-Bosiljevo, vrednog 155 miliona evra, zvanično su počeli 23. novembra, saopštio je operator prenosnog sistema gasa Plinacro. Projekat će doprineti da se poveća sigurnost snabdevanja i poveća tranzit gasa prema Mađarskoj i Sloveniji. Budući cevovod dužine...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!