Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaUtvrđene izmjene i...

Utvrđene izmjene i dopune Zakona o nafti

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas izmjene i dopune Zakona o nafti i derivatima nafte kojima se mijenja dužina trajanja dozvola za obavljanje energetskih djelatnosti u oblasti nafte i naftnih derivata i kojima je definisan novi period formiranja obaveznih rezervi derivata nafte, kao i nosilac poslova njihovog formiranja, čuvanja i obnavljanja.

U odnosu na Nacrt, Prijedlog zakona preciznije određuje rok od jedne godine u kojem će Vlada na prijedlog Ministarstva industrije, energetike i rudarstva posebnim propisom urediti količine, dinamiku formiranja i obnavljanja obaveznih rezervi derivata nafte, način finansiranja i organizaciju njihovog skladištenja.

Vlada je danas utvrdila i Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Izbornog zakona Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Vlada Republike Srpske formirala je mješovitu radnu grupu, koja će u roku od 30 dana dostaviti usaglašeni prijedlog akcionog plana za provođenje reforme procesa registracije poslovanja u Srpskoj, uz obavezu da se proces registracije značajno poboljša u smislu smanjenja troškova, smanjena procedura i potrebnih dana za registraciju poslovnog subjekta.

Vlada je usvojila i Informaciju o praćenju efekata primjene i provođenja novog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i Izvještaj o finansijskom poslovanju Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske za prvih šest mjeseci i Fonda zdravstvenog osiguranja za isti period.

Danas je donesena i Odluka o prihvatanju donatorskih sredstava Švedske razvojne agencija /SIDA/ po projektu unapređenja investicionog okruženja i institucionalnog jačanja od 1,5 miliona dolara, što je 40 odsto od 3,75 miliona ukupnog iznosa za BiH.

Vlada je dala saglasnost za potpisivanje Projektnog sporazuma za Republiku Srpsku, između Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Republike Srpske i Supsidijarnog sporazuma o grantu između BiH i Republike Srpske, s ciljem unapređenja investicione klime i smanjenja troškova i rizika poslovanja u Republici Srpskoj i BiH, unapređenjem sistema inspekcija.

Krajnji korisnik donatorskih sredstava su Republička uprava za inspekcijske poslove i Agencija za informaciono društvo Republike Srpske.

Vlada je dala saglasnost na Plan utroška sredstava Helikopterskom servisu Republike Srpske od 550.000 KM za remont helikoptera koji će služiti u medicinske svrhe za prvih devet mjeseci.

Vlada je ranije prenijela pravo vlasništva na helikopteru sa Ministarstva unutrašnjih poslova na Helikopterski servis, s ciljem uspostavljanja helikopterskog transporta za vršenje hitne medicinske pomoći i hitnih medicinskih evakuacija povrijeđenih i bolesnih pacijenata.

Vlada je donijela i Odluku o dodjeli novčane pomoći izrazito nerazvijenim opštinama za provođenje lokalnih izbora, u iznosu od 50.000 KM, kao i saglasnost na Prijedlog sporazuma Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta o ostvarivanju prava na novčanu naknadu nezaposlenih osoba.

Vlada je odobrila i relokaciju sredstava Budžetske rezerve, u ukupnom iznosu od 40.000 KM, na Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, u svrhu pomoći Savezu logoraša Republike Srpske.

Izvor Capital

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Rumunija: Econergy pustio u rad solarni park od 92 MW

Econergy, nezavisni proizvođač energije sa sedištem u Izraelu, pustio je u komercijalni rad solarni fotonaponski projektu snage 92 MW u mestu Parau u Rumuniji. Projekat je u suvlasništvu kompanije Econergy i francuskog investicionog fonda za obnovljive izvore energije RGreen. Econergy je...

Rumunija: Premier Energy preuzeo CEZ Vanzare

Premier Energy, jedan od najvećih snabdevača i distributera prirodnog gasa u Rumuniji, kompletirao je preuzimanje kompanije za snabdevanje električnom energijom CEZ Vanzare od fonda Macquarie Asset Management. Nakon ove transakcije broj kupaca kompanije Premier Energy dostigao 2,4 miliona. Lokalni portal profit.ro...

Hrvatska: Pokrenuta proizvodnja u Rafineriji nafte Rijeka nakon investicije od 100 miliona evra

Po završetku redovnog remonta i realizaciji osam projekata usmerenih uglavnom na povećanje energetske efikasnosti, započeto je postepeno pokretanje proizvodnje u Rafineriji nafte Rijeka. Sprovođenjem ovog investicijonog ciklusa, vrednog više od 100 miliona evra,  rafinerija korak bliže transformaciji u modernu evropsku...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!