Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaSrbija:Prvi čovek EPS-a,...

Srbija:Prvi čovek EPS-a, a nemoćan

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Aleksandar Obradović, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije još jednom je potvrdio da je u pravu kada kaže “da on nije šef svojim direktorima”, piše Politika.

Kako navodi list, svi su izgledi da je to tako, jer je njegov nalog za smenjivanje odgovornih, zbog “naduvanih” računa u beogradskoj elektrodistribuciji, naišao na – ćutanje. Obradović je tražio smenu troje zaposlenih u beogradskoj elektrodistribuciji. Po svoj prilici sve ostaje na istom – do daljeg.

Da situacija bude čudnija, pogotovo kada je u pitanju autoritet prvog čoveka EPS-a, i o njegovoj smeni se govori već mesecima. Nit ga imenuju, nit ga smenjuju. Za to vreme čeka se na rezultate konkursa za izbor generalnog direktora EPS-a, koji je raspisan još 18. juna 2013. Obradović ili neki drugi kandidat trebalo je da se “ustoliči” do kraja septembra 2013. I sam Obradović je jednom prilikom rekao da je to jedan od najprimamljivijih konkursa na koji se javilo 80 kandidata, među kojima je, naravno, i on.

Onog dana kada je Obradović zatražio smenu čelnih ljudi EDB, iz EPS-a je saopšteno “da su direktori privrednih društava za distribuciju podržali sve njegove mere”.

U EDB-u juče nisu hteli da komentarišu zašto nije došlo do smene. To se očekivalo jer je beogradska distribucija, uz “Jugoistok”, imala najviše propusta s decembarskim računima.

Upravo je to bio razlog da se zatraži smena pomoćnika direktora EDB za ekonomiju poslovanja, direktora Direkcije za informatiku i telekomunikacije i rukovodioca pogona “Beograd” u EDB.

Prema saznanjima “Politike” jedino je smenjen Dejan Bogdanović, s mesta rukovodioca pogona, dok su njegove dve koleginice i dalje na svojim radnim mestima, iako jedna od njih, kako se saznaje, ima uslove i za penziju.

Ako zaista u EDB-u niko nije krvi, kako objasniti to što je čak 50 odsto svih reklamacija na decembarske račune došlo baš na njihovu adresu u Masarikovu? Ko je onda “izveo” kolone Beograđana pred šaltere iste te elektrodistribucije da reklamiraju greške na računima?

Da li je razlog za ovu neposlušnost Obradovića to što su u EDB-u prilikom nedavne naknadne kontrole računa saopštili da je tek svaki 20 reklamirani račun opravdan ili Obradovića stvarno niko nema ili neće da čuje.

Na osnovu svega postavlja se pitanje – kako verovati rečima Obradovića da se decembarske greške neće i ne smeju ponoviti.
Zašto je to tako? Pa zato što se još čeka na transformaciju EPS-a iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo, koje bi prema obećanjima ministarke energetike, trebalo da se završi do kraja prvog kvartala ove godine. Sve je trebalo, međutim, da bude završeno još u vreme prethodne vlade, pa do kraja prošle godine, ali onda je sve pomereno na mart ove godine. I sada se čeka zeleno svetlo nove vlade. Tek posle toga, ako je verovati odgovornost u EPS-u trebalo bi da dobije svoje ime.

Izvor Politika

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Rio Tinto objavio nacrt studije o proceni uticaja projekta Jadar

Radni nacrti studija o proceni uticaja na životnu sredinu na kojima su radili nezavisni stručnjaci pokazuju da se Projekat „Jadar” može bezbedno realizovati u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine Srbije i EU Kompanija Rio Tinto je na sopstvenu...

Srbija: Studija Rio Tinta navodi kako da se “ublaže” rizici povezani sa projektom Jadar

Rudarski gigant Rio Tinto je očigledno nastavio sa pokušajima da otvori rudnik litijuma u Srbiji, a objavljeni nacrti studije o proceni uticaja na životnu sredinu jasno govore da projekat jeste van snage, ali ne i van upotrebe. Dodatno i najave...

Srbija: EPS kreće u transformaciju

Elektroprivreda Srbije saopštila je da je Skupština EPS usvojila Plan transformacije kompanije kojim su definisane promene organizacione strukture i unapređenje operativnih i finansijskih procesa, bez smanjena budžeta zarada. "Usvajanjem Plana transformacije najveće energetske kompanije, Srbija je ispunila važan strukturni reper...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!