Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaSrbija:Profit "Kolubare" 1,5...

Srbija:Profit “Kolubare” 1,5 mlrd. dinara

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Direktor rudarskog basena “Kolubara” Milorad Grčić saopštio je danas da je u prvih šest meseci ove godine to preduzeće ostvarilo profit od 1,5 milijardi dinara.

“Kolubara” će, prema njegovim rečima, spremno dočekati zimu, tako da građani i Elektroprivreda Srbije (EPS) nemaju razloga za brigu.

Grčić je u pisanom saopštenju, sumirajući rezultate rada, naveo da su krađe nafte svedene na minimum, da je regulisana tenderska dokumentacija, uvedene mere racionalizacije na svim nivoima, i da se permanentno radi na poboljšavanju uslova rada na kopovima i sistema zaštite na radu.

On je kazao da je izuzetno ponosan što je uspeo zajedno sa EPS om da “Kolubaru Metal” vrati pod okrilje “Kolubare” i što je počela realizacija projekta kopa “Radljevo” o kojem je ideja usvojena još 1978. godine.

“Intenzivno radimo i očekujemo da ćemo do kraja godine imati završen Glavni projekat za otvaranje kopa, a da ćemo u 2014. godini krenuti sa procesom eksproprijacije u zoni ovog kopa”, najavio je Grčić.

Dodao je i da je zadovoljan kako se realizuju radovi na montaži rotornog bagera u “Tamnavi”, i realizacijom “Zelenog kredita” i saradnjom sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i KFW banke.

On je u saopštenju naveo i da niko nema pravo da se meša u rad istražnih organa, povodom nedavnih hapšenja u “Kolubari”.

“Kada govorimo o reformama u privrednom društvu, pričamo o potpuno drugačijem pristupu, promeni svesti kod rudara, ali i onih koji rukovode Kolubarom”, rekao je Grčić.

Dodao je da je osnovni cilj da se strateški i organizaciono uredi “Kolubara” na način da bude sistem koji će i u narednim decenijama raditi stabilno, bez trzavica i problema.

Izvor Agencije

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora ima potencijal za izgradnju ofšor vetroelektrana od 2,3 GW

Nedavna studija je pokazala da Crna Gora ima potencijal za gradnju vetroelektrana na moru snage 2.300 MW. To je dva puta više od trenutnog instalisanog kapaciteta svih elektrana za proozvodnju električne energije u ovoj zemlji Potencijal je pokazala studija „Winds of Change:...

Evropa: TTF gasni fjučersi premašili 34 evra/MWh u 21. nedelji

Prema AleaSoft Energy Forecasting-u, TTF gasni fjučersi na ICE tržištu za mesec unapred, u četvrtoj nedelji maja nastavili su trend rasta cena započet u poslednjim sesijama prethodne nedelje.  U ponedeljak, 20. maja, registrovali su nedeljnu minimalnu cenu od 31,77 €/MWh, što je...

Evropa: Prosečne cene električne energije kretale su se od 25 do 96 evra/MWh u 21. nedelji

Prema AleaSoft Energy Forecasting-u, u četvrtoj nedelji maja cene na većini velikih evropskih tržišta električne energije porasle su u periodu između ponedeljka, 20. maja i petka, 24. maja. Iako su cene tokom vikenda pale, nedeljni proseci na svim analiziranim tržištima su...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!