Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaSrbija:Kravčenko na konferenciji...

Srbija:Kravčenko na konferenciji “Kvantni skok” o napretku Srbije iz ugla najvećeg investitora

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a govorio je danas na panelu međunarodne konferencije „Kvantni skok“ o napretku Srbije iz ugla najvećih investitora.
Na panelu u kojem su učestvovali direktori najvećih kompanija, kao i ministar privrede Saša Radulović, Kravčenko je izjavio da NIS stabilno posluje, ima dobru budućnost u Srbiji i nastavlja da se širi sa ciljem da integriše ceo region.

“Okosnicu naše kompanije čine srpski stručnjaci. Okupili smo Srbe iz skoro celog sveta – Australije, Novog Zelanda, Kanade, Velike Britanije i drugih evropskih zemalja i njima pripada više od 40 rukovodećih mesta u menadžmentu kompanije”, rekao je Kravčenko.

On je dodao i da se sve odluke između dva glavna akcionara, Gaspromnjefta i Vlade Srbije donose uz potpuno slaganje, bez preglasavanja.

Generalni direktor NIS-a je istakao da je glavni problem koji u poslovanju vidi NIS svetska kriza, ali i da ona ne sme biti izgovor.
“U toku su pripreme za modernizaciju rafinerije u Novom Sadu, koja će proizvoditi jedinstvena ulja i maziva u Evropi”, naveo je Kravčenko i zaključio da u ovoj i u naredne dve godine sledi ciklus investicija NIS-a od 1,5 milijardi evra.

Konferenciju “Kvantni skok” koja je okupila više od 70 panelista iz Evrope, Azije, Severne i Centralne Amerike je otvorio Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade.

Prema rečima organizatora, cilj konferencije je stvaranje nove ekonomske klime, inovativnih strategija i rešenja koja bi Srbiji pružila priliku da učini „kvantni skok“ i postane vodeća ekonomska i investiciona destinacija Jugoistočne Evrope.
NIS je generalni pokrovitelj konferencije koja se odražava 3. i 4. oktobra u organizaciji Privredne komore Srbije. Na radionicama “Kreativnost kao pokretač razvoja – Powered by NIS”, posetioci će moći da čuju najpoznatije umetnike iz Srbije i regiona i da uživaju u izložbi “Polet“.

Izvor NIS

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora ima potencijal za izgradnju ofšor vetroelektrana od 2,3 GW

Nedavna studija je pokazala da Crna Gora ima potencijal za gradnju vetroelektrana na moru snage 2.300 MW. To je dva puta više od trenutnog instalisanog kapaciteta svih elektrana za proozvodnju električne energije u ovoj zemlji Potencijal je pokazala studija „Winds of Change:...

Evropa: TTF gasni fjučersi premašili 34 evra/MWh u 21. nedelji

Prema AleaSoft Energy Forecasting-u, TTF gasni fjučersi na ICE tržištu za mesec unapred, u četvrtoj nedelji maja nastavili su trend rasta cena započet u poslednjim sesijama prethodne nedelje.  U ponedeljak, 20. maja, registrovali su nedeljnu minimalnu cenu od 31,77 €/MWh, što je...

Evropa: Prosečne cene električne energije kretale su se od 25 do 96 evra/MWh u 21. nedelji

Prema AleaSoft Energy Forecasting-u, u četvrtoj nedelji maja cene na većini velikih evropskih tržišta električne energije porasle su u periodu između ponedeljka, 20. maja i petka, 24. maja. Iako su cene tokom vikenda pale, nedeljni proseci na svim analiziranim tržištima su...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!