Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaŠpanija: Pan Global...

Španija: Pan Global Resources počinje istraživanje u sklopu projekta Eskacena

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Pan Global Resources Inc. najavio je početak istraživačkih aktivnosti na meti Romana Vest projekta Escacena u Iberijskom piritnom pojasu, u južnoj Španiji.

Romana West je anomalija gravitacije visokog prioriteta na potencijalnom zapadnom nastavku otkrića bakra-kalaj-srebra kompanije Pan Global La Romana. Anomalija gravitacije u Romana West i istorijske eksploatacije rudnika ukazuju na potencijal da se mineralizacija La Romana proširi za dodatnih 800-1.000 metara iznad 1,2 km udarne površine koja je već definisana sa više od 150 rupa izbušenih do danas. Bušenje u La Romani pokazuje da mineralizacija bakra, kalaja i srebra ostaje otvorena prema zapadu u pravcu cilja Romana Vest i otvorena je nadole.

Otkako je prošle nedelje dobila površinski pristup području od 680 hektara zapadno od La Romane, kompanija je ubrzala program istraživanja oko cilja Romana West uključujući detaljna istraživanja gravitacije i indukovane polarizacije (IP), mapiranje i uzorkovanje istorijskih rudarskih radova. Ova istraživanja će pomoći u vođenju planiranog programa bušenja dijamanata. Ovo je prvo istraživanje ove oblasti od kada su dodeljena prava na minerale i otkako je ovo područje poslednji put istraživao Exxon ranih 1980-ih. Većina područja ima tanak pokrivač postmineralnih stena i sedimenata.

Program istraživanja u Romana Vest uključuje početno istraživanje gravitacije 100m k 50m, line spaced IP istraživanje od 200m razmaknute linijama i geohemiju uzorka tla. Geofizička istraživanja i geohemija tla će se takođe proširiti na nekoliko drugih velikih neispitanih ciljeva u Eskaceni, uključujući Romana North, Barbacenu i El Pozo.

Započelo je i specifično istraživanje, geohemijsko uzorkovanje i mapiranje istorijskih rudnika u Romana Vest. Inicijalna zapažanja mineralizacije bakra koja je izložena u rudnicima i u izdancima u blizini sugerišu da se trend mineralizacije bakra od 1,2 km u La Romani nastavlja najmanje 250 metara iznad najzapadnije granice bušenja do sada i ostaje otvoren dalje prema zapadu.

Planiran je početni program bušenja rupa od 25 do 30 u Romana Vest sa bušenjem na linijama sever-jug na udaljenosti od 100 metara da bi se pomoglo u ocrtavanju opsega zapadnog udara i testiranju nastavka mineralizacije La Romana blizu površine do 200 m dole. Pripreme lokacije za program bušenja počeće u naredne dve nedelje.

Bušenje na projektu Eskacena se nastavlja sa dve planirane bušotine na meti Canada Honda koje su sada završene i uzorci jezgra poslati na hemijsku analizu. Uređaji za bušenje završavaju završne planirane rupe na ciljevima La Romana i Zarcita i biće mobilisani u Romana Vest za prvu kampanju bušenja. Rezultati na čekanju za približno 20 bušotina biće objavljeni čim budu dostupni.

Pan Global se raduje ažuriranju akcionara kako program istraživanja Romana Vest napreduje u narednim nedeljama.

O projektu Escacena

 

Projekat Eskacena obuhvata veliki, susedni, 5.760 hektara zemljišnog paketa koji 100% kontroliše Pan Global na istoku Iberijskog piritskog pojasa. Escacena se nalazi u blizini operativnih rudnika u Las Cruces i Riotinto i neposredno uz nekadašnje rudnike Aznalcollar i Los Frailes gde je Minera Los Frailes/Grupo Mekico u završnoj fazi izdavanja dozvola, a izgradnja bi trebalo da počne 2023. godine. Projekat Eskacena je domaćin La Romana bakar-kalaj-srebro otkriće i niz drugih potencijalnih ciljeva, uključujući Zarcita, Hornitos, La Jarosa, Romana Deep, Romana North, Romana Vest, Canada Honda, Bravo, Barbacena, El Pozo i San Pablo.

 

O Pan Global Resources-u

 

Pan Global Resources Inc. aktivno se bavi istraživanjem baznih i plemenitih metala u južnoj Španiji i traži mogućnosti od istraživanja do razvoja rudnika. Kompanija je posvećena poslovanju bezbedno i uz poštovanje zajednica i životne sredine u kojoj poslujemo.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Bez konverzije eksploatacionog zemljišta u Majdanpeku

Agencija za prostorno planiranje i urbanizam Srbije nema nikakvu ulogu u slučaju pokrenutog zahteva za upis prava svojine u korist kompanije Serbia ZiJin Copper d.o.o. Bor, na katastarskoj parceli broj 1257/13 KO Majdanpek, izjavio je FoNetu direktor Agencije Đorđe Milić. Reagujući na...

Srbija: Koji put vodi do otvaranja rudnika Jadar?

Kompanija Rio Sava za tri dana bi trebalo da objavi nacrt studije o proceni uticaja na životnu sredinu za Projekat Jadar. To je, inače, projekat koji je Vlada ukinula još pre dve godine. Na svom sajtu najavljuju da žele sa...

Srbija: Da li je profitabilni rudnik Lece na prodaju, ispod cene?

Pojedini mediji su spekulisali da je i prilikom ove posete kineskog predsednika Si Đipinga Srbiji, Aleksandar Vučić „molio“ da kineske kompanije kupe rudnik Lece, nadomak Medveđe. Nadležna ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović je tako nešto demantovala, ali činjenica je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!