Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaAustralija: Polimetals Resources,...

Australija: Polimetals Resources, optimizam oko ponovnog pokretanja rudnika srebra i cinka Endeavor

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

 

Polimetals Resources Ltd je sve sigurniji da će ponovo pokrenuti rad u rudniku Endeavour Silver-Cinc-Lead u Cobar Basin-u, Novi Južni Vels, nakon ažuriranja resursa koje uključuje povećanje od 48% sadržanog srebra na 8,9 miliona unci u gornjim glavnim vodama rudnika.

Povećanje, rezultat nedavno završenog bušenja blizu površine sa ciljem uspostavljanja dovoljnih rezervi rude za podršku ponovnom pokretanju rudnika, takođe je poboljšalo sadržaj srebra za 31% i tonažu za 13%.

Oko 55% resursa u okviru Gornjih glavnih loda nalazi se u izmerenoj kategoriji, što predstavlja povećanje od 67%, dok je 94% u kategoriji izmerenih i indiciranih.

Procena mineralnih resursa (MRE) u skladu sa JORC-om za Gornje glavne vode je završena korišćenjem rezultata i uključena u Endeavorov MRE.

 

“Veće samopouzdanje”

 

POL veruje da još uvek postoji potencijal za proširenje resursa blizu površine, iako je najnoviji MRE dovoljan da obezbedi veoma jaku polaznu tačku za stvaranje rezervi rude Gornjih glavnih izvora.

Izvršni predsednik Polimetals Resources-a Dave Sproule rekao je: „Sistematski napredujemo u radu na različitim frontovima u Endeavour-u i sada sa značajnim zalihama metala blizu površine potvrđenim nedavnim bušenjem i nezavisnom procenom mineralnih resursa, možemo nastaviti naše planirane tokove rada sa mnogo većim samopouzdanjem .

„Ono što postaje evidentno je da se projekat Endeavor može razvijati u dve faze, pri čemu bi resursi velike vrednosti blizu površine potencijalno mogli da isporuče program rudarenja sa niskim ulaznim troškovima u prvoj fazi sa prilivom gotovine za finansiranje predviđene operacije rudarstva od 10 godina.

 

Sledeći koraci

 

Planirano je podzemno bušenje kako bi se dobili geotehnički i metalurški uzorci, kao i dalje analize zlata kako bi se žuti metal uključio u Endeavorov MRE.

Dobijeni podaci pružiće dovoljno informacija da podrže studiju izvodljivosti fokusiranu na ponovni početak rada u rudniku. Planirano je da se radovi na izvodljivosti na Gornjim glavnim vodama završe u četvrtom kvartalu.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Da li je profitabilni rudnik Lece na prodaju, ispod cene?

Pojedini mediji su spekulisali da je i prilikom ove posete kineskog predsednika Si Đipinga Srbiji, Aleksandar Vučić „molio“ da kineske kompanije kupe rudnik Lece, nadomak Medveđe. Nadležna ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović je tako nešto demantovala, ali činjenica je...

Vetroturbine povećavaju potražnju za retkim zemljama

Globalni instalirani kapacitet energije vetra uvećao se gotovo četiri puta tokom protekle decenije, podstaknut padom troškova i političkom  podrškom za više od 130 zemalja. Energiji vetra se predviđa za snažan rast u naredne dve decenije. Industrija vetra na moru sazreva...

Crna Gora: Tara Resources – investicije od preko 30 miliona evra u rudnik Brskovo

Rudnik Brskovo bi trebalo da ima značajan pozitivan uticaj na sjever Crne Gore, saopštili su iz kompanije Tara Resources, koja je od sticanja prava na koncesiju 2018. godine, investirala više od 30 miliona EUR u istraživanje, tehničke i ekološke...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!