Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikePotpisan ugovor o...

Potpisan ugovor o osnivanju osiguravajuće kuće Sogas u Srbiji

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Javno preduzeće Srbijagas potpisalo je danas sa ruskim Gaspromom ugovor o osnivanju zajedničke osiguravajcuhe kompanije Sogas u Srbiji, izjavio je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

On je agenciji Beta kazao da će osnivački kapital nove osiguravajuće kuće biti šest miliona evra, od čega će 2,9 miliona evra izdvojiti Srbijagas, preostalih 3,1 milion ruska strana, koja će biti vlasnik 51 odsto Sogasa.

“Očekujem da će u naredne tri do četiri sedmice biti prikupljene sve dozvole za osnivanje Sogasa u Srbiji”, kazao je Bajatović.

Kako je precizirao, u ponedjeljak će biti upućen zahtjev Komisiji za zaštitu konkurencije u Srbiji, a nakon toga i zahtjev Narodnoj banci Srbije za dozvolu za rad nove osiguravajuće kompanije.

Bajatović je kazao i da je završeno unošenje imovine Srbijagasa u zajedničko preduzeće sa Gaspromom za podzemno skladište gasa u “Banatski dvoru”.

“Ostalo je još da Gasprom uplati 40 miliona evra za zajedničko preduzeće i ustupi 250 miliona kubnih metara gasa koji su upumpani u skladište”, kazao je on.

Bajatović je kazao i da je pokrenut rad preduzeće Progresgas trejding, u vlasništvu Gasproma i Srbijagasa, koje će se baviti izvozom poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na rusko tržište.

“Dogovoren je izvoz sjemena u Rusiju, a planiran je izvoz konditorskih proizvoda, kao i prerađevina od mesa”, kazao je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Izvor Balkans.com

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

RS: Kineske kompanije traže dodatne garancije za izgradnju HE „Buk Bijela“

Tri kineske kompanije dostavile ponude za izgradnju hidroelektrane „Buk Bijela“ Najpovoljniji ponuđač još nije izabran Kineske banke rezervisane zbog sporova koji se vode oko ovog projekta Kineske firme koje su dostavile ponude za izgradnju hidroelektrane „Buk Bijela“ zatražile su dodatne garancije od...

Region JIE: Cene električne energije su se kretale 65-131 evro po MWh u 47. nedelji

U 47. nedelji, cene na evropskim tržištima električne energije su porasle kao posledica viših cena gasa, rastuće potražnje i smanjene proizvodnje energije vetra. Povećanje prosečne spot cene gasa od 3,6% u odnosu na prethodnu nedelju i opšti rast potražnje...

Rumunija: Ukrajinski DTEK postavio najveće vetroturbine u zemlji

Završena jer izgradnja vetroparka instalisane snage 60 MW u Ruginoasi u rumunskom okrugu Iasi. Projekta je razvila ukrajinska kompanija DTEK, a vrednost investicije je 90 miliona evra. To je jedini veliki projekat vetra razvijen ove godine u Rumuniji. Licencu za proizvodnju...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!