Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeNaftaši počeli sa...

Naftaši počeli sa primenom mikrocenovnika

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Saopštenje naftne kompanije MOL da uspostavlja mikro-cenovnike, odnosno da će u okviru svoje mreže benzinskih pumpi imati različite cene goriva izazvala je zbunjenost kod vozača u Srbiji u kojoj dosad takva pojava nije bila uobičajena.

Eksperti sa kojima smo razgovarali za Danas tvrde da je politika formiranja mikro-cenovnika nešto što se praktikuje kako u razvijenim zemljama tako i svuda u našem okruženju.

– Postoje različiti kriterijumi po kojima se formiraju različite cene u okviru iste trgovačke mreže. Naime, kada je reč o gradskim pumpama na kojima pazare stalni kupci, uglavnom ljudi koji žive u tom kraju grada, sasvim je normalno da je interes trgovca da komšiji koji kod njega redovno pazari omogući nižu cenu goriva. S druge strane, kada je reč o pumpama na autoputevima ili frekventnijim drumovima, kupci goriva su vozači koji nisu redovne mušterije. Radi se o kupcima u prolazu i stoga se dešava da u okviru iste mreže benzinskih pumpi naftni derivati budu skuplji na objektima koji se nalaze na drumovima nego u gradovima – objašnjava Bora Tatić, zamenik predsednika Udruženja benzinskih stanica Srbije.

On dodaje da se različite cene istog derivata praktikuju i u oblastima gde postoji velika konkurencija. Pumpadžije se tada trude da snize cenu naftnih derivata kako bi mušterije motivisale da dođu baš na njihove prodajne objekte.

– Upravo zbog toga i postoje veliki panoi koji se zovu „totemi“ na kojima su istaknute cene i druge karakteristike benzinske pumpe. Na taj način vozač može da bira i odluči na kojoj će pumpi da stane i natoči benzin. Dakle, mikro-cenovnik je princip koji nam dolazi iz zapadnih zemalja i predstavlja produkt otvorenog tržišta i slobodne konkurencije gde je kupcu omogućen izbor – naglašava naš sagovornik.

Sa njegovim mišljenjem se slaže i Nebojša Atanacković, predsednik Upravnog odbora Nafta a.d.

– Cene benzina u okviru istog trgovinskog lanca su obično nešto niže u gradovima nego na autoputevima. Takođe, na drumovima su cene goriva veće na usamljenim pumpama dok u onim delovima gde ima više pumpi trgovci smanjuju cene naftnih derivata. Reč je o uobičajenoj pojavi svugde u razvijenom svetu, a kriterijumi da li će određeni proizvod na različitim pumpama imati i različitu cenu su potpuno tržišni i zavise od procene i stanja na terenu – zaključuje Atanacković.

Izvor Danas.rs

 

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Bugarska: Bulgartransgaz razmatra ulaganje u novi LNG terminal

Bugarski državni operater za distribuciju i skladišenje gasa Bulgartransgas razmotriće sve mogućnosti ulaganja u još jedan terminal za tečni prirodni gas (LNG) u Grčkoj, rekao je direktor kompanije Vladimir Malinov, navodeći da će od projekata koji su u planu...

Region JIE: Energetska zajednica se ne protivi bugarskoj taksi na tranzit gasa

Na pitanje da li je ovo novi pritisak EU da se smanji zavisnost od ruskog gasa, iz Sekretarijata EZ odgovaraju da je politika EU za postepeno ukidanje ruskog gasa do 2027. godine Dok Srbija i Mađarska još čekaju odgovor na...

Bugarska: Bulgargaz razmatra ulaganje u novi LNG terminal

Bugarski državni operater za distribuciju i skladišenje gasa Bulgartransgas razmotriće sve mogućnosti ulaganja u još jedan terminal za tečni prirodni gas (LNG) u Grčkoj, rekao je direktor kompanije Vladimir Malinov, navodeći da će od projekata koji su u planu...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!