Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaHrvatska: HROTE prodao...

Hrvatska: HROTE prodao sve garancije porekla na februarskoj aukciji

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Na aukcijama garancija porekla električne energije proizvedene u novembru i decembru 2021. i u januaru 2022. godine u postrojenjima povlašćenih proizvođača u sistemu podsticaja, koje su održane 21. februara 2022. godine, prodat je celokupni iznos stavljen na četiri odvojene aukcije – ukupno 593.352 garancija porekla. 

Aukcije garancija porekla su organizovane kao sedam paralelnih aukcija. Uz garancije porekla iz vetroelektrana, prodavale su se i garancije iz postrojenja koja koriste biomasu, na IT trgovačkoj platformi Hrvatske berze električne energije (CROPEX). 

Tako su na aukciji garancija porekla iz vetroelektrana s početkom trajnog pogona od 1. aprila 2015. (električna energija proizvedena u novembru i decembru 2021. i januaru ove godine) prodate ukupno 220.872 garancije porekla, po ceni od 1,36 evra po GP, javlja CROPEX.

Zatim, na aukciji garancija porekla iz vetroelektrana s početkom trajnog pogona starijim od 1. aprila 2015. (električna energija takođe proizvedena u novembru i decembru 2021. i januaru 2022.) prodato je ukupno 112.827 garancija porekla, po ceni od 1,15 evra po GP. 

Na aukciji za garancije porekla iz biomase s početkom trajnog pogona od 1. aprila 2015. čija je instalirana snaga manja od 5 MW (električna energija proizvedena u novembru i decembru 2021. i januaru ove godine) prodate su ukupno 63.603 garancije porekla po ceni od 1,51 evro po GP.

Na aukciji garancija projekla iz biomase s početkom trajnog pogona od 1. aprila 2015. čija je instalirana snaga veća od ili jednaka 5 MW (električna energija proizvedena u novembru i decembru 2021. i januaru ove godine) prodato je ukupno 40.594 garancija porekla po ceni 1,06 evra po jedinici. 

Na aukciji garancija projekla iz vetroelektrana sa početkom trajnog pogona od 1. aprila 2015. godine, prodate su ukupno 101.823 garancije porekla, po ceni od 2,36 evra po GP.

Na šestoj aukciji garancija porekla uz biomase sa početkom trajnog pogona od 1. aprila 2015. godine, sa kapacitetom manjim od 5 MW, prodata je ukupno 32.721 garancija porekla, po ceni od 2,35 evra po GP.

I konačno, na poslednjoj, sedmoj aukciji garancija porekla uz biomase sa početkom trajnog pogona od 1. aprila 2015. godine, sa instalisanom snagom jednakom i većom od 5 MW, prodato je ukupno 20.912 garancija porekla, po ceni od 2,2 evra po GP.

Izvor: cropex.hr 

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Hrvatska: JANAF preuzeo svoj prvi solarni projekt 

Hrvatska kompanija Jadranski naftovod (JANAF) putem povezanog društva JANAF OIE sklopila je Ugovor o kupoprodaji 100 posto udela u društvu Solar Energy Vođinci i ulaganju u solarnu elektranu u Vođincima, nedaleko od Vinkovaca, projektovane instalirane snage 14,3 MW i priključne snage...

Hrvatska: Ohmium isporučuje elektrolizere za projekat zelenog vodonika

Ohmium International, vodeća kompanija za proizvodnju zelenog vodonika koja dizajnira, proizvodi i postavlja napredne elektrolizere s protonskom izmenjivačkom membranom (PEM), objavila je da je odabrana za opremanje prvog projekta zelenog vodonika u Hrvatskoj. Ohmium je odabran za dobavljača PEM...

Hrvatska: Woodburn Capital planira da sklopi PPA ugovore u regionu

Woodburn Capital Partners, kompanija specijalizovana za ulaganja u obnovljive izvore energije, planira da svoje ugovore o kupovini električne energije (PPA) predstavi kompanijama u Hrvatskoj i region, želeći da postane vodeći proizvođač i operator obnovljivih izvora energije u centralnoj, istočnoj...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!