Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeGrčka: Blokirati nuklerne...

Grčka: Blokirati nuklerne projekte u trustnom Mediteranu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

U Grčkoj se izražava zabrinutost zbog planova za izgradnju novih nuklearnih elektrana u nekim susednim zemljama, pogotovo što je ovaj region odranije poznat kao trusno područje.

Predsednik Karolos Papuljas je izrazio zabrinutost zbog nedavne najaveTurske da će uskoro početi da gradi prvu nuklearku u Mersini, provinciji na metiranskoj obali. On je pozvao Evropsku uniju da blokira takve projekte u područjima koja su odranije poznata kao trustna.

Šef parlamentarne grupe Koalicije radikalne levice (SYRIZA) Aleksis Cipras je potvrdio da je uputio pismo predsedniku parlamenta Filiposu Pecalnikosu da otvori debatu o nuklearnoj energiji koja predstavlja sve veću pretnju čovečanstvu.

To potvrđuje najnovija havarija u japanskoj nuklearki Fukušima i drama posle ekplozije nuklerake u Černobilju čije posledice se osećaju širom Evrope i posle 25 godina , prenela je novinska agencija ANA.

U Atini, za razliku od nekih susednih zemalja, ne planiraju izgradnju nuklearnih centrala.

Grke, međutim, zabrinajva to što je Mediteran trustno područje, pa su poslanici Koalicije levice najavili da će u paralementu pokrenuti međunarodnu incijativu da se to područje proglasi za zonu bez nuklearnih centrala i atomskog oružja.

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: EPS preuzima gradnju 10 HE na Ibru

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stavilo je na javni uvid Nacrt izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene sistema hidroelektrana na Ibru. Ovim dokumentom, koji je izradio Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije u saradnji sa Institutom za vodoprivredu Jaroslav Černi,...

Crna Gora: Veliko interesovanje za solarne projekte

Postojanje EPCG Solar gradnje opravdano je ogromnom potražnjom i mogućnošću zarade za EPCG grupu, ali i uštede za građane, ocijenila je direktorka kompanije, Valerija Saveljić i dodala da je sve veće interesovanje za projekte obnovljivih izvora. Kako ja navela,...

Crna Gora: Struja od januara skuplja za 5,6%

Od januara 2024. godine struja će u Crnoj Gori poskupeti za 5,63%, najavio je Igor Telebak, direktor Regulatorne agencije za energetiku i vodu (REGAGEN). Operator elektrodistributivnog sistema CEDIS podneo je zahtev regulatornoj agenciji za podizanje cena električne energije za naredni regulatorni period. Telebak je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!