Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeUncategorizedEuro Lithium prodaje...

Euro Lithium prodaje australijsku imovinu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

European Lithium Ltd pristao je da proda imovinu u Zapadnoj Australiji, jer želi da se fokusira na rastuću evropsku industriju metala za baterije.

EUR takođe zadržava posedovanje nad svim izvađenim mineralima zahvaljujući 1% neto naknade za topionicu.

Predsedavajući Evropskog litijuma Toni Sejdž rekao je: „Prodaja našeg neosnovnog australijskog poseda u skladu je sa našom strategijom da usmerimo pažnju na obezbeđivanje baterija za tranziciju zelene energije u Evropi”.

Izgradnja evropske litijumske elektrane

Evropska litijumska prodaja poseda u Zapadnoj Australiji daje prostor kompaniji da se fokusira na svoje poduhvate u oblasti baterija.

Istraživač projekta unapređuje svoj Volfsberg projekat u Austriji, gde radi na tome da bude prvi i najveći lokalni dobavljač litijuma u ​​evropskom integrisanom lancu snabdevanja baterijama.

Litijum je esencijalna sirovina industrije metala baterija — roba je ključna komponenta litijum-jonskih baterija koje napajaju električna vozila visokih performansi i druga rešenja za zelenu energiju.

Prema Evropskoj agenciji za životnu sredinu, broj električnih vozila u Evropi raste svake godine, čineći nešto manje od četvrtine svih novih registrovanih automobila u 2022.

Evropa ulaže u izgradnju lokalnog lanca snabdevanja koji zadovoljava njene proizvodne potrebe, učvršćujući poziciju kontinenta kao lidera na globalnom tržištu električnih vozila.

Volfsberg

Volfsberg je temelj evropske litijumske vizije i spreman je da igra ključnu ulogu u lokalnoj energetskoj revoluciji.

Projekat —12,88 miliona tona izmerenih, naznačenih i pretpostavljenih resursa , poseduje rudarsku dozvolu i dokazano je da je ekonomski održiv. U martovskoj studiji izvodljivosti je procenjena sadašnju neto vrednost od 1,5 milijardi američkih dolara, nakon oporezivanja.

Naravno, Volfsberg nije jedina imovina EUR-a u Austriji. Zalihe litijuma su privukle tri nova istraživačka projekta u rudarskom okrugu Štajerske.

Licence za istraživanje pokrivaju 114,6 kvadratnih kilometara na imovini Bretstein-Lachtal, Klementkogel i Vildbachgraben, dajući EUR dovoljno prostora za kretanje dok prati rezultate, poput 3,98% litijum oksida.

Novi projekti su samo nekoliko koraka od vodećeg kampa Volfsberg, a EUR planira da započne radove na projektu Bretstein-Lachtal sa angažovanjem zainteresovanih strana, mapiranjem i definisanjem cilja bušenja.

Globalna perspektiva

Pored svojih austrijskih projekata, Evropski litijum je zainteresovan za istraživanje i razvoj van granica.

U februaru ove godine, kompanija je objavila da je ponovo pregovarala o uslovima za kupovinu kompanije sa sedištem u Ukrajini, koja aplicira za 20-godišnje posebne dozvole za vađenje i proizvodnju litijuma na projektima Ševčenkovske i Dobra u Ukrajini.

U Zapadnoj Australiji, kompanija ima 50% udela u John Valli Resources Pti Ltd.

Iako Volfsberg ostaje prioritet, EUR je posvećen razmatranju novih projektnih mogućnosti koje podržavaju njegovu širu strategiju rasta.

.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: EPS preuzima gradnju 10 HE na Ibru

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stavilo je na javni uvid Nacrt izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene sistema hidroelektrana na Ibru. Ovim dokumentom, koji je izradio Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije u saradnji sa Institutom za vodoprivredu Jaroslav Černi,...

Crna Gora: Veliko interesovanje za solarne projekte

Postojanje EPCG Solar gradnje opravdano je ogromnom potražnjom i mogućnošću zarade za EPCG grupu, ali i uštede za građane, ocijenila je direktorka kompanije, Valerija Saveljić i dodala da je sve veće interesovanje za projekte obnovljivih izvora. Kako ja navela,...

Crna Gora: Struja od januara skuplja za 5,6%

Od januara 2024. godine struja će u Crnoj Gori poskupeti za 5,63%, najavio je Igor Telebak, direktor Regulatorne agencije za energetiku i vodu (REGAGEN). Operator elektrodistributivnog sistema CEDIS podneo je zahtev regulatornoj agenciji za podizanje cena električne energije za naredni regulatorni period. Telebak je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!