Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaEPS prebacuje novac...

EPS prebacuje novac na nove račune

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

EPS je odlučio da se po automatizmu prebaci preplaćeni novac potrošača sa prethodnog na nove račune za struju.

To je odlučeno da bi se izbegle gužve na šalterima i da građani ne bi morali lično da dolaze da to urade, izjavio je zamenik direktora EPS-a Životije Jovanović.

Oni potrošači koji budu želeli da podignu preplaćeni novac sa starih računa moći će i to da urade, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare, povodom početka rada preduzeća “EPS snabdevanje”, koje je od 1. jula zaduženo za javno snabdevanje potrošača strujom.

Na konferenciji je najavljeno da će od sutra svi koji su zainteresovani da sklope sporazum o reprogramu duga za struju, to moći da urade i na šalterima Elektrodistribucije Beograd i Elektrovojvodine, koje su do sada samo primali zahteve za reprogramiranje duga.

Potrošačima sa područja distribucija Elektrosrbije Kraljevo, Jugoistoka Niš i Centra već je omogućeno sklapanje ugovora o reprogramu i do sada je sklopljeno 4.750 ugovora i primljeno 8.000 zahteva za reprogramiranje duga.

Iz EPS-a najavljuju da će potrošači i subotom moći da sklope ugovore o reprogramu i da će biti povećan broj šaltera u distribucijama u Beogradu i Elektrovojvodini, da bi se izbegle gužve i čekanja.

Ugovor o reprogramu, koji će biti poslednji izlazak u susret neredovnim platišama, moći će da se sklopi do kraja novembra, u više rata u zavisnosti od visine duga, a najviše na 120 rata.

Jovanović je najavio je da će danas održati sastanak rukovodstva tog preduzeća sa direktorima distribucija da bi se utvrdila odgovornost za propuste nastale posle formiranja EPS Snabdevanja.

“Jedan od najvećih problema bio je u slučaju pretplate za električnu energiju, jer je bio neophodan nalog kupca da bi se novac sa računa distribucije prebacio na EPS Snabdevanje”, rekao je Jovanović na pres konferenciji.

Zbog tih neophodnih naloga stvarale su se ogromne gužve na šalterima i građani su se “zaista maltretirali”, pa je kolegijum EPS, kako je rekao, odlučio da se pretplata prebacuje automatski.

Reprogram starog duga za struju važiće do 30. novembra ove godine, napomenuo je direktor Direkcije EPS za distribuciju Željko Marković.

Prema njegovim rečima, od četvrtka će i Elektrovojvodina i Elektrodistribucija Beograd direktno sklapati sporazume o reprogramu, jer su do sada ova dva preduzeća samo primala zahteve za reprogram.

Marković je rekao da je do sada u Srbiji sklopljeno oko 5.000 sporazuma o reprogramu duga za struju.

Direktor EPS Snabdevanja Dejan Vasić je naglasio da je EPS uveo obaveznu proviziju na svim šalterima pošta da bi se sprečila diskriminacija kupaca.

“Morali smo da uvedemo ovu meru jer su neke distribucije, na primer Elektroistok, uvele praksu da građani i u pošti plaćaju proviziju”, objasnio je Vasić.

Izvor B92

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: EIB kreditira ugradnju pametnih brojila sa 80 miliona evra

Evropska investiciona banka (EIB) odobrila je kredit od 80 miliona evra Elektrodistribuciji Srbije (EDS) za projekat ugradnje pametnih brojila, a država Srbija će biti garant otplate ovog kredita. Naime, Vlada Srbije uputila je u skupštinsku proceduru predlog zakona o potvrđivanju...

Srbija: Usvojen energetski i klimatski plan do 2030.

Vlada Srbije usvojila je Integrisani plan za energetiku i klimu, koji predviđa da se do 2030. godine dobija 45 odsto električne energije iz obnovljivih izvora energije, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović Kako je istakla, usvajanjem Integrisanog...

BiH: Prepolovljen izvoz električne energije u prvoj polovini godine

Fizički obim izvoza električne energije iz Bosne i Hercegovine u prvom polugodištu ove godine iznosio je 4,1 teravatsati (TWh), što je za četiri posto manje nego u istom razdoblju prethodne godine, izjavio je za Fenu predsednik Regionalne CIGRE i...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!