Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaCrna Gora:Informacijama o...

Crna Gora:Informacijama o istraživanju nafte i gasa u Crnoj Gori pristupile 24 kompanije

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Sobu sa podacima (Data room) su od oktobra 2011. godine, kada je zvanično otvoren pristup informacijama istraživanja nafte i gasa u Crnoj Gori, posjetile 24 kompanije.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu o istraživanju nafte i gasa u Crnj Gori, brojne naftne kompanije su pokazale interesovanje za pristup podacima istraživanja u bliskoj budućnosti.

Sobu sa podacima su prema posljednjem ažuriranju podataka, koje je obavljeno u utorak, posjetile američke naftne kompanije Noble energy, ExxonMobil, Anadarko Petroleum Corporation, Marathon Oil, kao i Edison i Eni iz Italije.

Pristup podacima su imale i tri britanske naftne kompanije – JX Nippon Oil & Energy Corporation, Hess Corporation, Sterling energy, kao i Hellenic petroleum i Energean Oil & Gas iz Grčke.

Sobu su posjetile i Woodside energy i Adx energy iz Australije, zatim njemačke kompanije Wintershall i Rwe Dea Ag, ruski Novatek, hrvatska Ina, francuski Total i Naftna industrija Srbije (NIS).

Interesovanje su pokazale i Statoil iz Norveške, Petroceltic iz Irske, Romgaz iz Rumunije, Repsol iz Španije i Galp energia iz Portugalije.

Soba sa podacima je poseban radni prostor koji je zvanično otvoren u oktobru 2011, a uključuje specijalizovanu hardversku i softversku podršku za pristup podacima istraživanja nafte i gasa.

Raspoloživi podaci uključuju sve prikupljene, obrađene i interpretirane informacije o istraživanju nafte i gasa u podmorju i na kopnu Crne Gore.

Dio raspoloživih podataka je dostupan u obliku izvještaja, studija i elaborata o izvedenim istražnim radovima, rezultatima obrade i intrepretacije podataka.

Tender za istraživanje nafte i gasa u crnogorskom podmorju objavljen je u avgustu i otvoren je do februara naredne godine.

Vlada je donijela odluku o raspisivanju tendera za 13 blokova u crnogorskom podmorju, a radi se o površini od oko 3.000 kilometara kvadratnih.

Na tenderu neće moći da učestvuju firme sa off shore destinacija, kao ni kompanije sa destinacija gdje poreski organi Crne Gore nemaju uspostavljenu pravnu saradnju i mogućnost pravne pomoći.

Izvor Vijesti

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

FBiH: EBRD daje kredit od 25 miliona evra za solarne elektrane Gračanica

Vlada FBiH je donela Odluku o davanju prethodne saglasnosti za kreditno zaduženje Elektroprivrede BiH kod Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju projekta izgradnje fotonaponskih elektrana Gračanica 1 i Gračanica 2 u iznosu od 25,1 mil EUR. Za realizaciju...

Hrvatska: Ohmium isporučuje elektrolizere za projekat zelenog vodonika

Ohmium International, vodeća kompanija za proizvodnju zelenog vodonika koja dizajnira, proizvodi i postavlja napredne elektrolizere s protonskom izmenjivačkom membranom (PEM), objavila je da je odabrana za opremanje prvog projekta zelenog vodonika u Hrvatskoj. Ohmium je odabran za dobavljača PEM...

Region JIE: Rumunija razmatra da gradi novu HE na Dunavu zajedno sa Srbijom

Izgradnju hidroelektrane (HE) Đerdap 3 Vlada Srbije proglasila je projektom od posebnog značaja, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije (MRE). Kako MRE navodi u objavi 20. maja, taj strateški objekat na reci Dunav radi se u koordinaciji sa Rumunijom...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!