Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaCrna Gora: RAE...

Crna Gora: RAE produžila rok CGES-u i EPCG-u

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Iz Regulatorne agencije za energetiku (RAE) su agenciji Mina-business saopštili da im je CGES uputio zahtjev za produženje roka utvrđenog u ranijem upozorenju regulatora o kršenju licence.

„Postupajući u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku, kojim je propisana mogućnost produženja roka, ukoliko zainteresovani subjekat prije njegovog isteka molbom traži odlaganje uz navođenje opravdanih razloga, a imajući u vidu značaj same materije, regulator je uvažio razloge iz zahtjeva“, navodi se u saopštenju.

Elektroprivreda Crne Gore EPCG i CGES nijesu u prvom roku koji je regulator postavio potpisali ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza.

EPCG i CGES treba, prema nalogu regulatora, da otlone nepravilnosti i urede međusobne odnose kada je u pitanju snabdijevanje KAP-a strujom.

RAE je, u okviru redovnih aktivnosti u prethodnom periodu kontrolisala rad EPCG, CGES-a i Crnogorskog operatora tržišta električne energije COTEE u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa aktuelnim pitanjima isporuke električne energije KAP-u, sa aspekta poštovanja obaveza propisanih zakonom, licencama koje posjeduju za obavljanje djelatnosti i tržišnim pravilima.

Regulator je, nakon monitoringa, ostavio EPCG i CGES-u rok do srijede do 16 sati da otklone nepravilnosti, kako im u suprotnom ne bi oduzela licence.

CGES je prije tog roka dostavio EPCG predlog ugovora o regulisanju međusobnih prava i obaveza, koji ta kompanija nije prihvatila jer, kako su objasnili njeni predstavnici, nema garancija da će utrošena energija biti plaćena.

Iz EPCG su saopštili CGES, u predlogu ugovora, ne navodi precizne uslove plaćanja utrošene električne energije koju je operator prenosnog sistema potraživao za balansiranje sistema.

Na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, održanoj 22. februara, saopšteno je da je KAP od oktobra prošle godine do 1. januara ove strujom snabdijevao Montenegrobonus, a da od tada to radi CGES i to nelegalno.

Izvor CDM

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

FBiH: EBRD daje kredit od 25 miliona evra za solarne elektrane Gračanica

Vlada FBiH je donela Odluku o davanju prethodne saglasnosti za kreditno zaduženje Elektroprivrede BiH kod Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju projekta izgradnje fotonaponskih elektrana Gračanica 1 i Gračanica 2 u iznosu od 25,1 mil EUR. Za realizaciju...

Hrvatska: Ohmium isporučuje elektrolizere za projekat zelenog vodonika

Ohmium International, vodeća kompanija za proizvodnju zelenog vodonika koja dizajnira, proizvodi i postavlja napredne elektrolizere s protonskom izmenjivačkom membranom (PEM), objavila je da je odabrana za opremanje prvog projekta zelenog vodonika u Hrvatskoj. Ohmium je odabran za dobavljača PEM...

Region JIE: Rumunija razmatra da gradi novu HE na Dunavu zajedno sa Srbijom

Izgradnju hidroelektrane (HE) Đerdap 3 Vlada Srbije proglasila je projektom od posebnog značaja, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije (MRE). Kako MRE navodi u objavi 20. maja, taj strateški objekat na reci Dunav radi se u koordinaciji sa Rumunijom...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!