Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaUsvojen Energetski plan...

Usvojen Energetski plan Srpske za narednu godinu

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Energetski bilans Republike Srpske – plan za 2013. godinu.

Na sjednici je prihvaćena informacija o realizaciji Ugovora o osnivanju Energetske zajednice u periodu od oktobra 2011. do oktobra 2012. godine.

„Zadužuje se Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva da nastavi sa ispunjavanjem obaveza iz Ugovora o osnivanju Energetske zajednice jugoistočne Evrope, vodeći računa da je energetika u isključivoj nadležnosti entiteta, a koordinacija aktivnosti i izvještavanje u nadležnosti Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH“, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Srpske.

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost na plan utroška 60.000 KM koliko je za ovu godinu namijenjeno Zavodu za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa.

Na sjednici je data saglasnost Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske na plan utroška 55.764 KM sa tekućih grantova namijenjenih humanitarnim organizacijama – „Kolo srpskih sestara“.

Kolo srpskih sestara „Sveta Marija Magdalena“ Ugljevik dobiće 3.500, Dobrotvorna zadruga Srpkinja – kolo srpskih sestara Prijedor 9.000 KM, Kolo srpskih sestara „Mironosice“ Bijeljina 5.000 KM, Kolo srpskih sestara „Sveta Marija Magdalina“ Petrovo 3.500 KM.

U saopštnju se naodi da će Kolo srpskih sestara „Srpkinje“ Teslić dobiti 3.500 KM, Kolo srpskih sestara “Sveta Petka – Trnova“ Pelagićevo 3.664,79 KM, Dobrotvorno društvo „Kolo srpskih sestara“ Prnjavor 4.100 KM, Kolo srpskih sestara „Sveta Petka“ Donji Žabar 3.500 KM.

Kolo srpskih sestara “Majka Jevrosima“ Brčko distrikt dobiće 4.000 KM, Kolo srpskih sestara Trebinje 5.500 KM, Pravoslavno dobrotvorno i humanitarno društvo kolo srpskih sestara „Sveta Irina“ Petrovo 3.500 KM, Dobrotvorno društvo „Kolo srpskih sestara“ Banjaluka 7.000 KM.

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o dodjeli 500.000 KM, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama za ovu godinu.

Donijeto je rješenje za dodjelu koncesije za izgradnju i korišćenje MHE „Luke“, MHE „Falovići“, MHE „Godijeno“ na donjem toku rijeke Ćehotine, Privrednom društvu „REV“ iz Foče.

Na sjednici je usvojen i Izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i fondova za 2011. godinu sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora.

Izvor Capital

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Za Expo se gradi nova elektroenergetska infrastruktura vredna 25 miliona evra

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i generalna direktorka Elektromreže Srbije (EMS) Jelena Matejić obišle su danas radove na izgradnji stubova za novi dvosistemski dalekovod u blizini budućeg tržnog centra Euroasia na Novom Beogradu, u okviru izgradnje prateće elektroenergetske infrastrukture...

Region JIE: Crna Gora će podržati projekat HE Buk Bijela ako ne ugrožava životnu sredinu

Crnogorski ministar energetike i rudarstva Saša Mujović kazao je da Crna Gora želi da podrži projekat izgradnje hidroelektrane Buk Bijela u onoj mjeri u kojoj on ne ugrožava našu državu. Podsjećamo, Republika Srpska planira da gradi hidroelektranu Buk-Bijela u saradnji sa...

Srbija: Strateški planovi EU oslanjaju se na srpski litijum

Strah od ekološke katastrofe koju bi mogla da donese eksploatacija litijuma, ponovo je oživljena među stanovnicima Srbije posle najave poslednje faze pregovora Evropske komisije (EK) i Srbije oko memoranduma o tzv. kritičnim sirovinama, Uprkos žestokom protivljenju javnosti u Srbiji iskopavanju litijuma, Maroš...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!