Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRudarstvoStrickland Metals cilja...

Strickland Metals cilja zlato blizu površine na nalazištu Gradina kako bi proširio projekat Rogozna

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Strickland Metals fokusira se na mineralizaciju blizu površine na svom Gradina nalazištu u Srbiji, s ciljem da unapredi svoj postojeći projekat Rogozna, koji sadrži 5,4 miliona ekvivalentnog zlata, i poveća resurse zlata i metala osnovnih boja.

Kompanija je najavila pokretanje novog programa bušenja od 10.000 metara na Gradina lokaciji. Prethodno je Strickland otkrio visoke grade zlata na dubinama, a sada traži plitku mineralizaciju koja se nalazi iznad ranije zabeleženih rezultata.

Menadžment izveštava da se delineirani visoki sadržaj zlata proteže duž 1-kilometarskog poteza na dubinama od 200 do 1.000 metara i da se očekuje da počinje blizu površine na osnovu prethodnih geofizičkih i geohemijskih istraživanja. Veruju da Gradina ima potencijal za značajnu prvu procenu resursa u bliskoj budućnosti, čineći je prioritetnom lokacijom. Prethodni napori bušenja iznosili su 21.000 metara i otkrili su impresivne rezultate, uključujući 27,5 metara sa 5,1 grama po toni zlata sa dubine od 439,8 metara i 32 metra sa 6,8 g/t zlata sa dubine od 595 metara.

Novo plitko bušenje olakšano je nedavno završenom pristupnom stazom, što omogućava istraživanje blizu površine po prvi put. Menadžment smatra da ovo područje predstavlja najplići deo na Rogozni, pored izdašne nalazišta Copper Canyon.

Direktor Strickland Metals, Paul L’Herpiniere, izjavio je: “Svi dostupni podaci ukazuju na to da se mineralizovane žile sa strmim nagibom, koje su otkrivene u prethodnom bušenju, protežu prema površini. Ako budemo uspešni u bušenju sličnih širina i sadržaja mineralizacije blizu površine, očekujemo da će ovaj prioritetni cilj brzo poprimiti oblik i značajno doprineti rastu Rogozna resursa u narednih 12 meseci.”

Gradina je jedna od četiri nalazišta zlata i metala osnovnih boja unutar projekta Rogozna, karakterisana višestrukim strmo-nagibnim zonama zlata i manjih količina bakra i cinka. Mineralizacija ostaje otvorena na dubini, duž poteza i prema površini.

Pored toga, menadžment ističe prisutnost geokemijskih anomaliја u zemljištu i različitih geofizičkih anomaliја — uključujući gravitaciju, indukovanu polarizaciju (IP) i ostatne magnetske anomaliје — duž poteza. Zanimljivo je da odsustvo vulkanske pokrivača na južnom kraju lokacije ukazuje na potencijal za mineralizaciju blizu površine.

U Gradina području, zlato čini oko 90 procenata sadržanog metala. Značajni rezultati bušenja obično se kreću između 100 i 200 metara, sa visoko kvalitetnim zonama od 5 do 20 metara, odvojenim kvarcnim latitima i zonama nižeg sadržaja sa manje od 0,5 g/t zlata.

Strickland koristi četiri bušaće platforme na tri nalazišta u Rogozni, uključujući dva istraživačka bušenja koja su nedavno izvršena na nalazištu Kotlovi.

Kompanija je nedavno izvestila o dodatnom uspehu na svom Medenovac nalazištu, sa značajnim presekom od 50 metara koji sadrži 5,6 g/t ekvivalentnog zlata, deo impresivnog rezultata od 365,8 metara sa 2 g/t ekvivalentnog zlata. Ovaj značajan rezultat potvrđuje 60-metarsko produženje prema jugoistoku, povećavajući visoko kvalitetnu mineralizaciju na 150 metara na južnom kraju nalazišta, ukupno 600 metara.

Iako Strickland još nije izvestio o prvoj proceni resursa za Medenovac, ona je zakazana za početak naredne godine, što sugeriše još jedno značajno nalazište unutar celokupnog portfolija Rogozna. Kako Strickland nastavlja da otkriva nova nalazišta na 184-kvadratnom kilometru lokacije, ostaje pitanje: koliko će se ovaj projekat dalje proširiti?

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Ekonomski potencijal projekta “Jadar”: Investicije, radna mesta i održiv razvoj Srbije

Ministar finansija Siniša Mali naglasio je značajan ekonomski potencijal projekta "Jadar" u nedavnom intervjuu za NIN, ističući da projekat ne bi trebalo da bude zasenjen političkim sporovima. „Profitabilnost projekta 'Jadar' je neosporna, a Srbija može imati koristi od svojih bogatih...

Srbija: EPS favorizuje pumpne hidroelektrane umesto litijum baterija za skladištenje energije iz obnovljivih izvora

Iako se litijum u Srbiji promoviše kao rešenje za različite izazove, uključujući elektromobilnost i skladištenje energije iz obnovljivih izvora, stručnjaci iz državnog preduzeća EPS izražavaju oprez u vezi sa njegovom upotrebom za skladištenje električne energije. Stručnjaci EPS-a smatraju da se...

Srbija potpisala veliki ugovor za projekat samobalansirajuće solarne elektrane snage 1 GW sa Hyundai-jem i UGTR-om

Ministar rudarstva i energetike Dubravka Đedović i Dušan Živković, generalni direktor državnog preduzeća EPS, potpisali su ugovor sa konzorcijumom koji čine Hyundai Engineering i UGT Renewables (UGTR) za značajan projekat razvoja samobalansirajućih solarnih elektrana u Srbiji. Inicijativa ima za cilj...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!