Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaSrbija:Vučić u Boru-Država...

Srbija:Vučić u Boru-Država će dati 30 miliona evra za RTB Bor,ali nemojte ih baciti u bunar

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Boru da će država dati 30 miliona evra za završetak topionice u RTB Bor.

Vučić je radnicima topionice u prepunoj hali rekao, posle razgovora sa poslovodstvom RTB Bor, da se vlada našla pred izborom da proda RTB, ili da uložži dodatni napor da završi topionicu i na taj način “kupi” budućnost basena pa da mu onda traži strateškog partnera, ali da zadrži većinsko vlasnišštvo.

“Ali, posle ovog dodatnog ulaganja, mora doći do ozbiljne kontrole poslovanja i do ozbiljnih ušteda, jer država nema nova za bacanje”, rekao je Vučić, koji se radnicima obratio uz pomoć megafona.

On kaže da država ne bezi od toga da pomogne, ali posle ovoga, taj novac mora da počne da se vraća. Vučić kaže da zna da je on u Boru mali i da je samo Blagoje (Spaskovski, direktor RTB ) veliki, ali da ni Blagoje, ni bilo ko drugi ne sme da se igra sa državnim novcem.

– Od 2007. do 2009. niko nije brinio o radnicima, proizvodnji… U perspektivi možemo da razmišljamo o nalaženju strateškog partnera, manjinskog, jer želimo da država ima većinski paket.

Država će svoje da uradi, ali niko pa ni Blagoje (Spaskovski, direktor RTB ) ne može da se igra sa novcem koji država bude dala. Mi ćemo kontrolisati kako se troši taj novac jer želimo da obezbedimo da još dve generacije radnika obezbedimo posao za njih – rekao je Vučić.

On je dodao da držaava raspolažže sa 15 milijardi dinara, odnosno 130 miliona evra za preduzeća u restrukturiranju i mora da brine i o onim radnicima tih preduzeća za koje se ne može naći rešenje kao za RTB Bor.

“Država neće bežati od odgovornosti, ali novac koji ćemo vam dati ne sme biti bačen u bunar”, ukazao je predsednik srpske vlade.

On je podsetio da je to novac poreskih obveznika, odnosno građana Srbije i da se svaki dinar mora trošiti odgovorno.

“Nema para u državnoj kasi”, rekao je Vučić i dodao da je Srbija danas prezadužžena, jer su neodgovorni ljudi od 2007. do 2009. godine troššili novac kupujući glasove za izbore, umesto da su se suočili s krizom, doššli među radnike i rekli da mora da se šštedi.

Izvor Tanjug

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

EU ne krije da je zainteresovana za srpski litijum

Tek što je projekat Jadar stopiran u Srbiji – počeo je rat u Ukrajini, zbog kog su sve države Evrope rešile da ubrzaju svoj proces „zelene“ tranzicije. Sankcije prema Rusiji koje su usledile, ali i sve hladniji odnos sa...

Crna Gora: Potrebno je osmisliti razvoj distribucije električne energije

Prvo Savjetovanje o elektrodistributivnim mrežama Crne Gore trebalo bi da pruži priliku za razmjenu znanja i iskustava o zajedničkim problemima razvoja tehnologija, organizacije i modernizacije distribucije električne energije, saopštio je predsjednik Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović. Prvo...

Crna Gora: EPCG želi da zadrži profit iz 2023.

Menadžment Elektroprivrede (EPCG) predložio je Skupštini akcionara da se kompletna dobit, koja je lani ostvarena u iznosu od 52,4 mil EUR, zadrži u preduzeću kao neraspoređena dobit i da se ništa ne dijeli kao dividenda akcionarima, saznaju Vijesti. Tako ni...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!