Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaSrbija:Simens traži dobavljače...

Srbija:Simens traži dobavljače u Srbiji

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Kompanija Simens Srbija najavila je da će domaćim malim i srednjim preduzećima ponuditi da prave delove za Fabriku vetrogeneratora u Subotici.

Na konferenciji za novinare generalni direktor te kompanije Tihomir Rajlić je rekao da je prvobitno bilo planirano da se ponude poslovi vredni oko 1,1 milijardu dinara, ali je istakao da je odlučeno da vrednost bude dva puta veća.

On je precizira da će budućim potencijanim partnerima biti ponuđeno da prave 90 komponenti za vetrogeneratore koje Simens pravu u fabrici u Subotici.

Rajlić je naveo da Simens krajem oktobra organizovati sajam dobavljača na kojem će ponuditi te poslove malim i srednjim

preduzećima, istučući da se radi o dugoročnim ugovorima.

“Ponudućemo im da sledećih godina postanu naši podizvođači i da se referencama Simensa pokušaju da budu podizvođači i drugim firmama u Evropi”, rekao je generalni direktor Simensa u Srbiji.

Kako je istakao, Simens želi da podstakne razvoj malog i srednjeg preduzetništva i motiviše srpske proizvođače da podignu kvalitet proizvodnje, prošire kapacitete, otvore nova radna mesta, nova tržišta za svoje proizvode i postanu Simensov dobavljač.

Rajlić je dodao da su Simensu potrebe fabrike uglavnom velike serije određenih komponenti, a upravo u tom segmentu preduzetnici treba da vide interes za sebe.

Kako je naveo, izvoz Simens će ove godine iz Srbije biti oko 150 miliona evra vredne proizvode, ističući da se u toj kompaniji trude da izvoz stalno povećvalju.

Fabrika u Subotici ove godine izvesće generatore vredne 156 miliona evra, a plan je da se u 2016. godini izvoz udvostruči na oko 300 miiliona evra.

Ministar privrede Srbije Saša Radulović je ocenio da je Sinmensov model podsticanja razvoja preduzetništva izuzetno važan projekat za privredu Srbije.

“Model koji je pokrenuo Simens je model na koji treba da se ugledaju ostale kompanije, a Ministarstvo će raditi na podršci takvim idejama”, rekao je on i istakao da Simens za sve što je poslednjih decenija uradio u Srbiji nije dobio ni jednu subvenciju.

Kako je rekao Radulović, Srbija ulazi u novo vreme i potrebne su zdrava ekonomija, zdrave ideje i to što radi Simens je “upravo ono što će Vlada slediti”.

Potpredsednik Asocijacije malih i srednjih preuzeća i preduzetnika Milan Knežević je ocenio da Simens Srbija svojim primerom šalje nekoliko univerzalnih poruka preduzetnicima i Vladi Srbije.

Sajam podizvođača Kompanija Siemens organizuje u saradnji sa Asocijacijom malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije, uz podršku Ministarstva privrede Srbije.

Na sajmu u Subotici biće održane prezentacije o pogodnostima i uslovima poslovanja sa Simensom i biće organizovani sastanci sa budućim, potencijalnim lokalnim kompanijama koje će imati prilike da se detaljno upoznaju sa potrebama Simensove fabrike u Subotici.

Globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji.

Izvor B92

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: EIB kreditira ugradnju pametnih brojila sa 80 miliona evra

Evropska investiciona banka (EIB) odobrila je kredit od 80 miliona evra Elektrodistribuciji Srbije (EDS) za projekat ugradnje pametnih brojila, a država Srbija će biti garant otplate ovog kredita. Naime, Vlada Srbije uputila je u skupštinsku proceduru predlog zakona o potvrđivanju...

Srbija: Usvojen energetski i klimatski plan do 2030.

Vlada Srbije usvojila je Integrisani plan za energetiku i klimu, koji predviđa da se do 2030. godine dobija 45 odsto električne energije iz obnovljivih izvora energije, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović Kako je istakla, usvajanjem Integrisanog...

BiH: Prepolovljen izvoz električne energije u prvoj polovini godine

Fizički obim izvoza električne energije iz Bosne i Hercegovine u prvom polugodištu ove godine iznosio je 4,1 teravatsati (TWh), što je za četiri posto manje nego u istom razdoblju prethodne godine, izjavio je za Fenu predsednik Regionalne CIGRE i...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!