Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaRevizija poslovanja i...

Revizija poslovanja i u Srbijagasu

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Državna revizorska institucija najavila je da će analiza finansijskih izveštaja u JP Srbijagas’ Novi Sad za 2011. godinu početi naredne nedelje.

Državni revizor Radoslav Sretenović kaže da se trenutno obavlja revizija poslovanja ”Gradskog stambenog” iz Beograda.

Sretenović je rekao, komentarišući naslove u današnjim novinama koje navode da su zabeležene neregularnosti prilikom sprovođenja hitnih javnih nabavki u javnim preduzećima u vrednosti od 8,4 milijarde dinara, da su podneti brojni zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

Sretenović je najavio da će revizija finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja JP ”Srbijagas” Novi Sad za 2011. godinu početi naredne nedelje.

Prema njegovim rečima, DRI trenutno obavlja reviziju u JKP ”Gradsko stambeno” Beograd.

Podatke o tome da li je bilo nepravilnosti u vezi sa javnim nabavkama moći ćemo da obelodanimo nakon predstavljanja konačnog izveštaja o reviziji u tom preduzeću, istakao je Sretenović.

On je podsetio da je krajem prošle godine objavljen izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja JKP ”Gradska toplana” iz Kruševca za 2010. godinu.

S obzirom da su utvrđene nepravilnosti u vezi sa sprovodjenjem Zakona o javnim nabavkama, odnosno sprovođenja javnih nabavki po hitnom postupku, DRI je protiv odgovornih lica podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, kazao je Sretenović.

Što se tiče JKP ”Put” Novi Sad, DRI je, takođe, objavila izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja ovog preduzeća.

Pošto je bilo nepravilnosti u sprovođenju javnih nabavki po hitnom postupku, DRI je protiv odgovornih lica takodje podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, naveo je državni revizor.

Kada je reč o ostalim preduzećima i ustanovama koji su spomenuti u medijima, Sretenović je kazao da ne može da komentariše njihov rad, jer nisu bili podvrgnuti kontroli DRI.

”Prilikom određivanja subjekata koje će revidirati naredne, 2013. godine DRI će uzeti u obzir podatke date od strane Uprave za javne nabavke i Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki”, zaključio je Sretenović.

Izvor B92

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Bugarska: Bulgargaz i BOTAS će ponovo pregovorati o gasnom sporazumu

Bugarski parlament usvojio je rezoluciju kojom se ministar energetike zadužuje da organuzuje novu rundu pregovara o sporazumu između bugarskog državnog snabdevača prirodnim gasom Bulgargaza i turske energetske kompanije BOTAS, koji je potpisan 3. januara 2023. godine. Prema rezoluciji, svi dokumenti kojima...

Rumunija: Premier Energy najavljuje IPO na Bukureštanskoj berzi

  Premier Energy, vertikalno integrisana energetska grupa koja je aktivna u Rumuniji i Moldaviji, objavila je da je pokrenula procedure pred Rumunskom agencijom za finansijski nadzor (ASF) u cilju realizacije Inicijalne javne ponude (IPO) od 125 miliona evra na Bukureštanskoj berzi...

Albanija: RenX Italia planira da razvije projekat vetra od 120 MW

RenX Albania, podružnica kompanije RenX Italia, podnela je zahtev albanskom Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku za izgradnju vetroparka Pogradec kapaciteta 120 MW. Investitor priprema projekte vetroelektrana ukupne snage 1,3 GW u Albaniji, 334 MW u Severnoj Makedoniji i 2,4 GW u...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!