Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeRevitalizovan prvi agregat...

Revitalizovan prvi agregat u HE Đerdap I

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Direktor Direkcije za proizvodnju u Elektroprivredi Srbije (EPS) Boško Buha kaže da će revitalizacija ostalih pet agregata biti obavljana svake naredne godine u kontinuitetu.

Buha je, međutim, primetio da trenutno ruski partner, u saradnji sa kojom se izvode radovi na najvećoj domaćoj hidroelektrani kasni sa isporukom radnog kola, mada se očekuje da se uskoro to biti rešeno.

Ukupna vrednost revitalizacija HE “Đerdap I” iznosi 168 miliona dolara, od čega je 100,5 miliona obezbeđeno iz starog klirinškog duga bivšeg Sovjetskog saveza prema Jugoslaviji, a celokupna revitalizacija hidroelektrane treba da budu završeni do 2015. godine.

Direktor u EPS je dalje naveo da se revitalizacija bloka A2 u HE “Bajina Bašta” takođe odvija po planu i on treba da bude pušten u rad od avgusta.

“U ovoj godini smo odustali od druge faze revitalizacije termoelektrane (TE) ‘Kostolac B2’, zbog nedostatka finansijskih sredstava i taj posao će biti završen 2012”, naglasio je Buha. On je istakao da će ostali remonti planirani za ovu godinu biti završeni.

Direktor Buha je naveo da je među projektima zaštite životne sredine aktuelna rekonstrukcija elektrofiltera na TE “NikolaTesla B” i rekonstrukcija sistema za otpepeljivanje.

Izvor balkanmagazin.net

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...

Srbija: Mol najavljuje novu dual fuel tehnologiju

Kompanija MOL Serbia učestvovala je ove godine na LookUp 2 konferenciji na Kopaoniku kako bi prenela iskustva koja MOL Grupa godinama gradi na polju zelene energije i održivog snabdevanja naftnim derivatima u regionu CIE čiji deo je i Srbija. Generalni...

Region: Izvoz uglja iz Republike Srpske za EPS pod oznakom “poverljivo”

Kako i od koga Elektroprivreda Srbije (EPS) uvozi ugalj iz bh. entiteta Republika Srpska? Kada to pitate najveću državnu energetsku kompaniju u Srbiji, odgovaraju da su te informacije "poverljive". EPS je odbio da Radiju Slobodna Evropa (RSE) dostavi podatke o...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!