Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaRepublika Srpska:Remont Termoelektrane...

Republika Srpska:Remont Termoelektrane „Gacko“ se odvija predviđenom dinamikom

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Remont Termoelektrane „Gacko“ odvija se predviđenom dinamikom, a, u okviru aktivnosti, specijalne ekipe saniraju oštećenja na dimnjaku visine 160 metara, potvrdio je izvršni direktor za poslove proizvodnje električne energije i razvoj ovog preduzeća Borivoje Vujičić.

Vujičić je rekao da se radovi izvode na unutrašnjoj strani dimanjaka od vrha do dna, te da se specijalne ekipe pomoću konopaca spuštaju dimnjakom da bi mogle da urade posao.

Prema njegovim riječima, u remontu koji je počeo 20. juna uzimaju se uzorci i snimci za ocjenu stanja materijala cjevovoda i parovod bloka.

„Rezultati ispitivanja biće korišteni za određivanje obima kapitalnog remonta za 2017. godinu“, kaže Vujičić i dodaje da je realno očekivati da remont bude urađen kvalitetno i u planiranom roku, jer su na vrijeme obezbijeđeni potrebni rezervni dijelovi i materijali, te obezbijeđena stručna i specijalistička radna snaga.

On je podsjetio da je za prvih šest mjeseci ove godine Termoelektrana proizvela 845,10 gigavat-časova električne energije, što je 97,36 odsto u odnosu na plan.

Vujičić napominje da plan nije ostvaren iz dva razloga i to zbog četiri neplanskih zastoja i zbog niže toplotne vrijednosti raspoloživog goriva u odnosu na planirani.

„Za ovu proizvodnju utrošeno je 1.210.086 tona lignita, što je 4,81 odsto više u odnosu na plan, i 1.348 tona mazuta, što je za 48 tona više od plana“, naveo je Vujičić.

On je rekao da je za prvih šest mjeseci ove godine, uprkos veoma lošim vremenskim uslovima, proizvedeno 1.096.959 tona uglja, što je 2,52 odsto više od plana, a u istom periodu otkopano je 3.037.693 metara kubnih čvrste mase, od planirana četiri miliona.

„Veoma loši vremenski uslovi znatno su uticali na ostvarivanje plana proizvodnje otkrivke, kao i na neplanski zastoj raspoložive opreme“, napomenuo je Vujičić.

Izvor Srna

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

EU ne krije da je zainteresovana za srpski litijum

Tek što je projekat Jadar stopiran u Srbiji – počeo je rat u Ukrajini, zbog kog su sve države Evrope rešile da ubrzaju svoj proces „zelene“ tranzicije. Sankcije prema Rusiji koje su usledile, ali i sve hladniji odnos sa...

Crna Gora: Potrebno je osmisliti razvoj distribucije električne energije

Prvo Savjetovanje o elektrodistributivnim mrežama Crne Gore trebalo bi da pruži priliku za razmjenu znanja i iskustava o zajedničkim problemima razvoja tehnologija, organizacije i modernizacije distribucije električne energije, saopštio je predsjednik Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović. Prvo...

Crna Gora: EPCG želi da zadrži profit iz 2023.

Menadžment Elektroprivrede (EPCG) predložio je Skupštini akcionara da se kompletna dobit, koja je lani ostvarena u iznosu od 52,4 mil EUR, zadrži u preduzeću kao neraspoređena dobit i da se ništa ne dijeli kao dividenda akcionarima, saznaju Vijesti. Tako ni...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!