Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeRekordna proizvodnja struje...

Rekordna proizvodnja struje u Termoelektrani Nikola Tesla

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Termoelektrana “Nikola Tesla A” (TENT) zabeležila je rekordnu dnevnu proizvodnju struje od 36,65 miliona kilovat sati, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS).

Kako se navodi u saopštenju, rekordna proizvodnja zabeležena je u nedelju, 13. februara.

Istog dana zabeležen je i rekord u zajedničkoj proizvodnji termoelektrana “Nikola Tesla” A i B, od 65,05 miliona kilovat sati struje.

“To je najbolji dokaz da se isplati ulagati u TENT”, kazao je zamenik direktora TENT-a Đorđi Biljanovski i dodao je investirano održavanje cele elektrane i povećanje snage bloka A6.

Godišnja proizvodnja TENT-a je oko 20 milijardi kilovat sati struje i daje polovinu ukupne prodizvodnje EPS-a, navodi se na kompanijskom sajtu.

U okviru TENT-a postoje dve termelektrane u Obrenovcu, sa ukupno šest blokova snage 2.890 megavata, kao i Termoelektrana “Kolubara” koja ima pet blokova snage 270 megavata i Termoelektrana “Morava” snage 125 megavata, navodi se na sajtu.

Izvor Emg.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Zlatna groznica u najčistijem delu zemlje

Projekat rudnika zlata u Homolju u kom je bilo najavljeno korišćenje cijanida barem je privremeno sprečen, ali aktivisti upozoravaju na njegov mogući povratak u igru i rizike od samih geoloških istraživanja. “Donosioci odluka” ne razumiju da će zbog klimatske...

Srbija: Korišćenje pepela i gipsa štedi novac

Za razliku od sveta, korišćenje pepela, šljake i gipsa - najzastupljenijih sekundarnih materijala u Srbiji je nedovoljno. Ovaj problem mogao bi se rešiti uspostavljanjem operatera, koji bi centralizovano upravljao plasmanom pepela, rečeno je na Međunarodnoj stručnoj konferenciji „Pepeo, šljaka,...

BiH mora trajno da zaštiti Gornju Neretvu

Konkretni koraci ka suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesionih ugovora za planirani projekat HES “Gornja Neretva”, HE “Glavatičevo” i HE “Bjelimići”, kao ni adekvatnoj zaštiti kompletnog sliva gornje Neretve nisu poduzeti i neophodno je da BiH ubrza procese...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!