Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRudarstvoRazvoj resursa grafita...

Razvoj resursa grafita za tržište električnih vozila

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

E-Power Resources razvija osnovne resurse grafita u Kvebeku za fabrike EV baterija koje su već finansirane i u izgradnji.

Zašto je grafit potreban za EV baterije?

EV baterije imaju dve strane, katodnu i anodnu. Katodna strana je metalna, dok je anodna strana gotovo u potpunosti napravljena od grafita.

Bez anode, nema baterije. Ne postoje poznate zamene za grafit. Tipična EV baterija sadrži 50-100 kilograma grafita.

Odakle dolazi proizvodnja grafita?

Oko 63% prirodne globalne proizvodnje grafita dolazi iz Kine, zatim Madagaskara (8%), Brazila (7%), Mozambika (7%), Indije (5%) i Severne Koreje (3%). Ovih šest zemalja predstavlja preko 90% svetske proizvodnje. SAD ne proizvode grafit, dok Kanada ima jedan operativni rudnik, sa manje od 1% svetske proizvodnje.

Koliki proizvodni kapaciteti koji zahtevaju grafit se gradi?

Benchmark Mineral Intelligence je nedavno objavio studiju koja predviđa da će kapacitet proizvodnje baterija u Severnoj Americi porasti preko šest puta do 2026. i 17 puta do 2031. godine, u odnosu na nivoe iz 2021.

Gde će dobiti svoj grafit nakon što potroše milijarde na izgradnju svojih fabrika?

E-Power Resources razvija lokalne izvore grafita za industriju električnih vozila u Kvebeku i Severnoj Americi.

Sprovodimo istraživanje da bismo identifikovali mogućnosti istraživanja grafita i razvoja resursa. Osiguravamo zemljišnu poziciju mineralnih potraživanja oko tih mogućnosti.

Mi ocrtavamo i razvijamo resurse grafita određivanjem tonaže, kvaliteta, distribucije veličine pahuljica i mogućnosti iskopavanja. Skidamo rizik sa projekata kako bismo bili sigurni da su optimizovani i privlačni proizvođačima baterija.

Ono što je najvažnije, cilj nam je da unovčimo te projekte, jer su proizvođači primorani da obezbede materijal dok on ostaje u zemlji.

Naša mineralna svojstva

Tetepisca

Naše vodeće imanje nalazi se u grafitnom okrugu Tetepiscaizuzetno visokog kvaliteta.

Mineralno imanje se sastoji od preko 12.000 hektara u najpoznatijoj oblasti grafita u Severnoj Americi. E-Power je najveći pojedinačni vlasnik potraživanja od minerala u ovom okrugu.

Na Tetepisci nameravamo da ocrtamo jedno ili više nalazišta grafita svetske klase. Od imanja možemo da se odvezemo do Baie-Comeau, Quebec, luke sa železničkim i drumskim vezama, za oko 2,5 sata.

Turgeon

Smešten u pojasu zelenog kamena Abitibi, imanje od 18.000+ hektara nalazi se u aktivnom okrugu za istraživanje zlata i baznih metala.

Rudnik zlata Detour, u vlasništvu Agnico-Eagle, nalazi se na oko 15 km, dok je rudnik Casa Berardi, u vlasništvu Hecla, udaljen oko 12 km.

E-Power aktivno traži partnere za ovu nekretninu.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Odlaganje priključenja projekata OIE – fer pravilo ili prepreka za investicije

Investitorima u obnovljive izvore energije, u slučaju da ne poseduju ili ne iznajmljuju kapacitete za skladištenje proizvedene struje, Elektromreža Srbije može da odloži priključenje na prenosni sistem čime bi rad njihovih elektrana bio onemogućen. Drugim rečima, investitorima u obnovljive izvore energije nadležni...

Srbija: Počeli pregovori o ugovoru za izgradnju jednog gigavata solara

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović razgovarala je sa delegacijom konzorcijuma predvođenog južnokorejskom kompanijom „Hyundai Engineering“, koji je izabran da u Srbiji izgradi samobalansirane solarne elektrane ukupne snage od jedan gigavat, saopštilo je ovo Ministarstvo. Ona je istakla da...

Srbija: Projekat Jadar može da se realizuje u skladu sa najvišim ekološkim standardima

Mi verujemo u projekat "Jadar" i verujemo da ga je moguće realizovati u skladu sa najvišim standardima životne sredine, izjavila je za današnje izdanje Novosti glavna zastupnica kompanije Rio Tinto u Srbiji Marijanti Babić, ukazujući da litijum neće moći...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!