Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeRazličite akcize u...

Različite akcize u interesu potrošača

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Ukoliko dođe do izjednačavanja akciza za uvozno i domaće gorivo i to tako što bi se one povećale i za D2 i BMB derivati će poskupeti za dinar do dva.

Vlada Srbije bi najkasnije do 22. marta trebalo da donese odluku o tome hoće li i na koji način izjednačavati akcize na naftne derivate, budući da je Evropska komisija i zvanično potvrdila da je Srbija različitim akcizama na domaće i uvozni gorivo prekršila Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kao i jedan član Energetske zajednice.

Iako je povećanje akciza i na domaće gorivo D2 i BMB 95 oktana s pozicije budžeta poželjno, jer bi se time još više para slivalo u državnu kasu, postojeće dvojne akcize maksimalno odgovaraju interesima potrošača, pošto su akcize najmanje povećane na najjeftinihe derivate (BMB-95 zauzima koji zauzimaju oko 90 procenata tržišta benzina) i najviše – na najmanje korišćene i skuplje.

Ne treba gubiti iz vida da se politika zadržavanja akciza za neke domaće proizvode i ranije primenjivala u Srbiji. Akcizno opterećenje je isto za sve kompanije i prodavce na tržištu, a ako se uzme u obzir region trenutne akcize u Srbiji su prosečne u regionu.

Ukoliko dođe do izjednačavanja akciza i to tako što bi se one snizile za uvozno gorivo, skuplji derivati bi mogli da pojeftine za jedan do dva, a jeftinije da poskupi za isto toliko, ali u svakom slučaju svi derivati će biti skuplji nego u decembru, pošto cena nafte i naftnih derivata na svetskom tržištu raste, a vlada usaglašava akcize s inflacijom.

Iako Srbija s jedne strane treba da ispoštuje propise EU, s druge strane će povećanje akciza dovesti do rasta inflacije i povećanja cena robe široke potrošnje, gde gorivo predstavlja značajni deo cene.

Fakat je da domaća proizvodnja još nije prilagođena evrostandardu. Očuvanje derivata na evro kvalitet» na određeni period je s jedne strane ustupak lokalnoj proizvodnji, kojoj se daje vreme za modernizaciju u skladu sa ranije potpisanim sporazumima. Ali u isto vreme to je i pomoć svim lokalnim proizvođačima kojima troškovi za energente predstavljaju značajni deo cene koštanja proizvoda. I osim toga – ustupak građanima Srbije, čiji standard života još nije «evro».

Bezolovni benzin i D-2 se gotovo uopšte više ne proizvodi u drugim zemljama, gde potročaši danas imaju samo kvalitetniji i skuplji «evro», po prosečnoj evropkoj ceni. Srbija se danas nalazi u privilegovanijem položaju, pošto će pored evro, koji se slobodno uvozi i proizvodi u lokalnoj rafineriji, još naredne dve godine imati jeftiniji BMB-95 i D-2, koji može da prodaje ne samo proizvođač već i drugi učesnici tržišta, na tržišnoj osnovi.

Liberalizacija tržišta dala je mogućnost slobodnog uvoza benzina «evro» kvaliteta pod istim uslovima za sve učesnike i stvorila konkurenciju «evro» benzinu koji proizvodi NIS. Danas su uvoznici već počeli da uvoze gorivo iz rafinerija susednih zemalja i na tržištu se stvara konkurentna cena.  

Iako rast cene nafte i dalje negativno utiče i izaziva rast cene derivata, konkurencija na tržištu evro derivata ima obrnuti uticaj i formira objektivne cene za potrošača.

Usklađivanje srpskih energetskih standarda i standarda goriva s evropskim normama treba da ide paralelno, ali ne ispred tempa usklađivanja životnog standarda i nivoa zarada s istim tim evropskim standardima.

U situaciji kada je prosečni standard života u Srbiji i dalje niži od, recimo, Mađarske ili Slovenije, u periodu tranzicije treba sprovoditi politiku specijalnih preferenci za domaće kompanije kako bi one mogle da održavaju ne samo nivo proizvodnje, zarada i radnih mesta, već i da vode računa o kupovnoj moći stanovništva

Ta politika je podjednako pravična i prema poljoprivrednicima, domaćim prehrambenim kompanijama, lokalnim proizvođačima goriva i automobila. Načini podrške mogu biti različiti – od direktnih subvencija do akcizne politike. Takve mere su primenjivane u svim zemljama u tranziciji u procesu integracije. Tranzicija i označava proces postepenog prilagođavanja evropskom nivou, kako proizvodnje, tako i proizvoda.

Nova akcizna politika Srbije, koja uvodi različite akcize na gorivo evro-standarda i gorivo neevropskog kvaliteta nije direktno diskriminišuća, pošto se u jednakoj meri primenjuje kako na uvozno, tako i na domaće gorivo. Osim toga, iako se svo gorivo neevropskog kvaliteta proizvodi na domaćem tržištu, treba obratiti pažnju na to da se značajni deo goriva evro-standarda takođe proizvodi u Srbiji, što znači: uvedene mere jedanko utiču i na srpski proizvod. Ovaj uticaj će se vremenem povećavati, jer Srbija ima obavezu da u potpunosti pređe na proizvodnju goriva evro-standarda do 2013. 

Izvor Mcp.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Bugarska: Bulgartransgaz razmatra ulaganje u novi LNG terminal

Bugarski državni operater za distribuciju i skladišenje gasa Bulgartransgas razmotriće sve mogućnosti ulaganja u još jedan terminal za tečni prirodni gas (LNG) u Grčkoj, rekao je direktor kompanije Vladimir Malinov, navodeći da će od projekata koji su u planu...

Region JIE: Energetska zajednica se ne protivi bugarskoj taksi na tranzit gasa

Na pitanje da li je ovo novi pritisak EU da se smanji zavisnost od ruskog gasa, iz Sekretarijata EZ odgovaraju da je politika EU za postepeno ukidanje ruskog gasa do 2027. godine Dok Srbija i Mađarska još čekaju odgovor na...

Bugarska: Bulgargaz razmatra ulaganje u novi LNG terminal

Bugarski državni operater za distribuciju i skladišenje gasa Bulgartransgas razmotriće sve mogućnosti ulaganja u još jedan terminal za tečni prirodni gas (LNG) u Grčkoj, rekao je direktor kompanije Vladimir Malinov, navodeći da će od projekata koji su u planu...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!