Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz Energetike"Gaspromnjeft" gotovo udvostručio...

“Gaspromnjeft” gotovo udvostručio neto dobit

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Ruski “Gaspromnjeft” je za 91 odsto uvećao neto dobit u prvom ovogodišnjem kvartalu, u poređenju sa istim razdobljem lane, zahvaljujući rastu cena i prodaje, pokazali su podaci iz juče objavljenog finansijskog izveštaja kompanije.

Obračunato po međunarodnim računovodstvenim standardima, “Gaspromnjeft” je od januara do marta ostvario neto profit od 1,437 milijardi dolara, prema 754 miliona u istom periodu 2010. godine, prevazišavši očekivanja analitičara.

Ovim profitom je obuhvaćeno i 239 miliona dolara nerealizovane dobiti od transakcija hedžiranja promene deviznog kursa.

Prihodi “Gaspromnjefta” su porasli za 35 procenata, na 9,865 milijardi dolara, što je manje od prognoziranih 9,988 milijardi, dok je EBITDA (zarada pre plaćanja poreza, kamata i amortizacije) uvećana za 56 odsto, na 2,467 milijardi dolara, uz prognoziranih 2,025 milijardi.

Rast EBITDA ostvaren je uglavnom zahvaljujući većoj preradi i rastu prihoda od prodaje derivata na domaćem, ruskom tržištu, navedeno je u izveštaju.

Naftna kompanija, koja je u Rusiji peta po veličini eksploatacije, navodi da je u aprilu dogovorila petogodišnji kredit od 600 miliona dolara sa stopom libor, plus 1,5 odsto kamate sa grupom banaka (Bank of America, Citybank, HSBC, ING, Mizuho corporate bank bank i Sumitomo).

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: EPS preuzima gradnju 10 HE na Ibru

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stavilo je na javni uvid Nacrt izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene sistema hidroelektrana na Ibru. Ovim dokumentom, koji je izradio Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije u saradnji sa Institutom za vodoprivredu Jaroslav Černi,...

Crna Gora: Veliko interesovanje za solarne projekte

Postojanje EPCG Solar gradnje opravdano je ogromnom potražnjom i mogućnošću zarade za EPCG grupu, ali i uštede za građane, ocijenila je direktorka kompanije, Valerija Saveljić i dodala da je sve veće interesovanje za projekte obnovljivih izvora. Kako ja navela,...

Crna Gora: Struja od januara skuplja za 5,6%

Od januara 2024. godine struja će u Crnoj Gori poskupeti za 5,63%, najavio je Igor Telebak, direktor Regulatorne agencije za energetiku i vodu (REGAGEN). Operator elektrodistributivnog sistema CEDIS podneo je zahtev regulatornoj agenciji za podizanje cena električne energije za naredni regulatorni period. Telebak je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!