Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeOkrugli sto „Biogorivo...

Okrugli sto „Biogorivo – energija oko nas”

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Okrugli sto „Biogorivo – energija oko nas” koji će se baviti značajem korišćenja biomase i biogoriva kao obnovljivih izvora energije biće održan u ponedeljak, 28. marta u Beogradu, najavio je danas organizator tog skupa internet časopis Balkan magazin .

Na skupu će biti reči o potencijalima Srbije u korišćenju biomase i biodizela, o uloži šuma i njiva u funkciji održivog razvoja, za proizvodnju obnovljivih energenata kao i o tome da li može proizvodnja biogoriva ugroziti proizvodnju hrane.

Okrugli sto “Biogorivo – energija oko nas” realizuje se u okviru projekta „3E- energija, ekonomija, ekologija” koji za primat ima društveno odgovorno poslovanje, kroz racionalnu potrošnju energiju, korišćenje obnovljivih izvora energije i reciklažu otpada, kako bi se postigli ekonomski i ekološki efekti.

Kao uvodničari su najavljeni profesri Mašinskog i SSumarskog fakulteta u Beogradu Dragoslava Stoiljković i Branko Glavonjić i predstavnik kompanije Victoria Group, navedeno je u saopštenju.

Projekat „3E- energija, ekonomija, ekologija” obuhvata šest okruglih stolova iz oblasti obnovljivih izvora energije, a akcenat je na konstruktivnoj edukaciji – kroz uvodna predavanja i diskusiju na zadate teme između predstavnika države, institucija i ekoloških stručnjaka sa privrednicima, novinarima i studentima završnih godina tehničkih i fakulteta koji obrazuju buduće novinare.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

Izvor Tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!