Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeOčekuje se veća...

Očekuje se veća potrošnja uglja u Nemačkoj

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Nemačke energetske kompanije mogu da povećaju potrošnju uglja u naredna tri meseca za četiri miliona tona, a do kraja godine za 12 miliona tona, prognoziraju analitičari banke “Barklajs Kepital”.

Kriza u nukleranoj energetici posle zemljotresa u Japanu 11. marta, mogla bi da rezultira godišnjim povećanjem tražnje uglja u Nemačkoj za tri do pet miliona tona smatraju eksperti banke.

Nemačka vlada je donela odluku da privremeno isključi sedam atomskih centrala izgrađenih pre 1980. godine, tako da se očekuje skok tražnje uglja od strane elekrana na ovu vrstu goriva.

Posle zemljotresa i cunamija u Japanu porasla je tražnja energetskih sirovina, što je podstaklo i rast cene prirodnog gasa. Japan, kao najveći svetski potrošač tečnog gasa, je u ukupnom izvozu gasa 2009. godine učestvovao sa 35 odsto.

Zaustavljanje atomskih rekatora moglo bi da poveća japansku tražnju tečnog gasa za pet milijardi kubnih metara u ovoj godini. Počev od 2012. potrebe Japana će rasti za dve milijarde kubnih metara smatraju eksperti “Societe Ženeral”.

Izvor Tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...

Srbija: Mol najavljuje novu dual fuel tehnologiju

Kompanija MOL Serbia učestvovala je ove godine na LookUp 2 konferenciji na Kopaoniku kako bi prenela iskustva koja MOL Grupa godinama gradi na polju zelene energije i održivog snabdevanja naftnim derivatima u regionu CIE čiji deo je i Srbija. Generalni...

Region: Izvoz uglja iz Republike Srpske za EPS pod oznakom “poverljivo”

Kako i od koga Elektroprivreda Srbije (EPS) uvozi ugalj iz bh. entiteta Republika Srpska? Kada to pitate najveću državnu energetsku kompaniju u Srbiji, odgovaraju da su te informacije "poverljive". EPS je odbio da Radiju Slobodna Evropa (RSE) dostavi podatke o...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!